Quantcast
Channel: Kehoeetikon terveysvinkit
Viewing all articles
Browse latest Browse all 268

Kehoäly tutuksi aloitustilaisuus

$
0
0

Nyt on taas kenellä tahansa fiksulla aikuisella mahdollisuus päästä mukaan Kehoälyn harjoituksiin. Tervetuloa mukaan! Aluksi ja lopuksi pari lyhyttä ABC juttua, jos et ennestään tiedä,mitä on Kehoäly.

Ensimmäinen ABC juttu. Kehoälyn merkitysten kannalta on olemassa toisiinsa liittyvä kolminaisuus, jonka selitän nyt. Tuohon kolminaisuuteen kuuluvat
A) kehon ja mielen välinen paras mahdollinen kommunikaatio,
B) parantava ja voimaannuttava Kehoälyn prosessi ja
C) Kehoälyn tietoinen ja aktiivinen harjoittelu.

Kenelle Kehoälyn harjoittelu sopii?

Poikkeuksellisen lempeytensä vuoksi Kehoälyn harjoittelu sopii lähes kaikille. Kehoälyn harjoittelu on ensisijaisesti ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa, joten sen harjoittelu sopii tietysti kaikille ihmisille, jotka haluavat pysyä terveinä. Suuri osa Kehoälyn harjoittelijoista ja monet Helsingin treenipiirin ihmisistä ovat keski-ikäisiä tai senioreita, joilla on aloittaessa ollut pientä tai isompaa vaivaa ja kremppaa missä kelläkin. Kehoälyn avulla voi ennaltaehkäistä ja hoitaa hyvin monenlaisia vaivoja ja sairauksia. Harjoittelijoissa on myös maailmanmestaruus ja SM-tason urheilijoita ja tanssijoita, sekä länsimaisen lääketieteen ammattilaisia; mm. lääkäreitä, fysioterapeutteja ja psykologeja.

Vasta-aiheitakin on. Sen vuoksi mm. raskaana oleville, syöpää sairastaville ja vakavasti mieleltään sairaille suositellaan yksityisohjausta treenipiirin sijaan.

Kaikki todellinen oppiminen perustuu vapaaehtoisuuteen. Kehoälyn kunnollinen oppiminen vaatii yhteisten harjoitusten lisäksi tietoista vapaaehtoista sitoutumista aktiiviseen, nöyrään ja pitkäjänteiseen itsenäiseen Kehoälyn harjoitteluun.

Helsingin treenipiiri

Helsingissä järjestetään keväällä 2020 useita tilaisuuksia, joissa voi ilmoittautua mukaan säännöllisiin Kehoälyn harjoituksiin, niin sanottuun Kehoälyn treenipiiriin. Seuraavat aloitustilaisuudet ovat:

Sunnuntai 23.2.2020 klo 10-13
Torstai 27.2.2020 klo 17-20
Keskiviikko 4.3.2020 klo 17-20
Sunnuntai 8.3.2020 klo 10-13

Tilaisuuksiin voit ilmoittautua soittamalla Kehoälyn kehittäjälle Tapio Sippoinille (050 5328 528) tai laittamalla sähköpostia kehoeetikko ät gmail. com.

Aloitustilaisuudessa käydään läpi Kehoälyn harjoittelun toimintatapoja ja Kehoäly terveysmenetelmän erittäin laaja harjoitteluvalikoima. Lisäksi jokaista treenipiiriin mukaan tulevaa tuetaan yksilökohtaisesti suunnittelemalla hänelle juuri hänen tarpeitaan vastaava henkilökohtainen harjoitusprotokolla. Treenipiiriin pääsee mukaan sen jälkeen kun on käynyt vähintään yhdessä aloitustapahtumassa.

Kehoälyn jokainen hankkii itse. Se vaatii lähes aina Kehoälyn harjoittelua. Yksi Kehoälyn tärkeimmistä salaisuuksista on ymmärrys siitä, että harkittu, lempeä ja tietoinen liike parantaa. Kehoälyn harjoittelussa tuo liike toteutetaan esim. bioenergiaa ja hermostoa vahvistavana liikemeditaationa. Kehoälyn harjoittelussa ja erityisesti Kehoälyn aloittelijoilla liike on tietoisuuden perusta, sillä hermosto työskentelee pääasiassa liikkeen parissa ja liikkeen laadun erottaminen on suhteellisen helppoa ja nopeaa oppia. 


Kehoälyn treenipiirin tunnus on perhonen. Valokuva Unto Rönkkönen.
 

Traumoja parantava ja purkava vaikutus

Henkisen voimaantumisen symboli, kaunis ja elinvoimainen perhonen, on Kehoälyn treenipiirin tunnus. Se viittaa myös Kehoälyn harjoittelun tunnetraumoja purkavin ja poistaviin vaikutuksiin. Näiden vaikutusten vuoksi Kehoälyn harjoittelu on aina hyvin terapeuttista.

Koska ihmisellä on lähes aina suurempi kokemus liikkeestä kuin omien ajatustensa ja tunteidensa selkeästä tiedostamisesta ja ymmärtämisestä, aloitetaan eheytyminen ja voimaantuminen Kehoälyn harjoittelussa lähes aina lempeän fyysisen harjoittelun kautta, joka myöhemmin laajenee edistyneillä Kehoälyn harjoittelijoilla hitaammiksi (rauhallisemmiksi) rentoutusharjoituksiksi, stressin poiston ja traumanpurkuharjoituksiksi (TPSP ), tietoiseksi liikemeditaatioksi ja Terveysmeditaatioksi.

Mitä tarkoittaa Kehoäly?

Toinen ABC juttu. Kehoälyn harjoittelu on esimerkiksi kehoterapiaa, liiketerapiaa, tietoisuustaito, psykofyysistä kehotyöskentelyä, rentousharjoittelua, hermoston ja elinvoiman vahvistamista, luontoyhteyden vahvistamista, syvävenyttelyä, mobilisaatiota, sekä Terveysmeditaatiota.
Kehoälyn harjoittelun kannalta on olemassa toisiinsa liittyvä mm. kolminaisuus. Tuohon kolminaisuuteen kuuluvat
A) fysioterapeuttinen itsehoito,
B) psykoterapeuttinen kehotyö ja
C) luonnollisen elinvoiman tiedostaminen ja vahvistaminen.

Kehoäly tarkoittaa mielen ja kehon välistä hyvä kommunikaatiota, sekä siihen liittyvä parantava ja voimaannuttava prosessia. Niiden lisäksi on olemassa Kehoälyn tietoinen ja suunnitelmallinen harjoittelu, jonka avulla ja kautta Kehoälyn prosessi pääsee käyntiin ja toteutumaan. Lisäksi voidaan tajuta ja ymmärtää Kehoälyä moninaisena toiminnallisena mielen ja kehon välisenä ulottuvuutena (itsehoito, kehotyö ja elinvoiman tiedostaminen, bioenergiaharjoittelu, sekä Terveysmeditaatio) sekä erilaisten harjoituksellisten ominaisuuksiensa ja painopisteidensä kautta (esim. rentous, hermoston ja elinvoiman vahvistaminen, liikemeditaatio, luontoyhteyden vahvistaminen, syvävenyttely, mobilisaatio, sekä Terveysmeditaatio). 

Lisää ajatuksia Kehoälyn harjoittelusta, mitä se on ja mitä se ei ole, löydät täältä

Kehoäly pitää sisällään käytännöllisen maailmankuvan kehoälykkäästä ja kehoeettisestä ajattelusta ja toiminnasta. Älykäs keho toimii yhteistyössä mielen kanssa. Kehoäly on myös erisnimi, jolla tarkoitetaan Kehoälyn harjoituksia. Näiden asioiden lisäksi Kehoäly® on rekisteröity tavaramerkki.

Kehoäly®, Terveysmeditaatio®, Body Intelligence® ja MindWellness® ovat Tapio Sippoinille rekisteröityjä tavaramerkkejä ja FreeFlow™, Body Integrity™ sekä Body IQ™ ovat Tapiolle vakiintuneita tavaramerkkejä. Näitä tavaramerkkejä on oikeus käyttää vain lisenssin omaavilla tahoilla.



Viewing all articles
Browse latest Browse all 268

Trending Articles