Toivon, että tämä teksti avaa ainakin osaltaan mitä Kehoälyn harjoittelu ei ole ja vastaa
joillekin kysymykseen, miksi Kehoälyn oppiminen ottaa aikaa ja syvällinen oppiminen vie vuosia, eikä
Kehoälyn ohjaajan lisenssiä saa ostettua rääpimällä asiaa ja
pikaostoksena pelkällä rahalla.
Kehoälystä on julkaistu kaksi kirjaa, jossa kerrotaan millä tavalla Kehoäly ja Kehoälyn harjoittelu on hyvin ainutlaatuista ja erittäin korkeatasoista Kehoälyyn liittyvien uniikkien harjoittelutapojen, käytänteiden ja ajattelun vuoksi ja ansiosta. Suomessa
Kehoälyn harjoittelua ja opettamista koordinoi Tapio Sippoin. Hän
on Suomen johtava Kehoälyn harjoittelun asiantuntija. Tapio on
kirjoittanut kaksi kirjaa Kehoälyyn liittyen. Kehoälyn oppimista
voi tehostaa hankkimalla oppikirjat; Tapio Sippoin:
Terveysmeditaatio harjoitus- ja tietokirja, ISBN
978-952-67972-9-8, Kustannus Geisir Oy, 244 sivua, ja Tapio
Sippoin: Kehoälyn salaisuuden – kehoetiikan ja Kehoälyn
käsikirja, ISBN 978-952-67972-6-7, Kustannus Geisir Oy, 108
sivua.
Kehoäly on parasta mahdollista kehon ja mielen välistä kommunikaatiota. Kehoäly on kehomieli- ja tietoisuustaitojen korkein ja laadukkain muoto. Sen oppiminen on mahdollista säännöllisellä ja aktiivisella harjoittelulla ja mieluiten pätevän Kehoälyn ohjaajan opastuksessa. Kun on oppinut jonkin Kehoälyn harjoituksen riittävän pitkälle, voi sitä harjoitusta ja sen kautta Kehoälyään kehittää eteenpäin tekemällä harjoituksia aktiivisesti itse omassa rauhassa.
Koska Kehoälyssä on kyse hienosta, laadukkaasta ja syvällisestä taidosta, vie sen edistyneempi omaksuminen aina vuosia. Kehoälyä oppii Kehoälyn harjoituksissa ja Kehoälyn ohjaajaksi oppii useamman vuoden kestävässäKehoälyn ohjaajien koulutuksessa. Kehoälyn ohjaajat graduoivat aina opetustaitonsa.
Mitä on Kehoälyn harjoittelu ja mitä se ei ole?
Koska ihmisiä toisinaan kovasti kiinnostaa, mitä Kehoälyn harjoittelu on ja he toisinaan haluaisivat, että vertailisin sitä johonkin muuhun, niin teen nyt varovasti ja selkeästi niin. Hiukan ikään kuin "väännän rautalangasta" miten asiat ovat. Eli...
Toistan: Kehoälyä oppii Kehoälyn harjoituksissa. Kehoälyn ohjaajaksi oppii Kehoälyn ohjaajien koulutuksessa. Kehoäly on ainutlaatuinen ja korkeatasoinen asia, jota voi oppia nimenomaan harjoittelemalla Kehoälyä mieluiten jonkun pätevän Kehoälyn ohjaajan opissa.
Kehoälyn harjoittelu on toki kehollista ja hyvin konkreettista toimintaa, mutta Kehoälyn harjoittelu ei ole urheilua, ei kuntojumppaa, ja se ei ole esim. työväenopistoissa tarjolla olevan terveysliikunnan tapaista yksinkertaista iloista puuhastelua. Kehoäly on parasta mahdollista kehon ja mielen välistä kommunikaatiota
ja kehomieli- ja tietoisuustaitojen korkein ja laadukkain muoto. Sen oppiminen on mahdollista säännöllisellä ja aktiivisella harjoittelulla ja mieluiten pätevän Kehoälyn ohjaajan opastuksessa.
Kehoäly ei ole joogaa. Joogassa tehdään joogan asanoita ja joogameditaatiota. Kehoälyn harjoituksissa ei tehdä joogan asanoita eikä joogameditaatiota. Kehoälyn harjoituksissa tehdään Kehoälyn harjoituksia, sekä toisinaan Kehoälyyn ja sen harjoitteluun kiinteästi liittyvää länsimaista (ja suomalaista) Terveysmeditaatiota.
Kehoäly ei ole pilatesta. Kehoälyn harjoittelu on paljon monipuolisempaa kuin pilates. Pilateksessa tehdään pilates-harjoituksia. Kehoälyn harjoituksissa ei tehdä pilates-harjoituksia. Kehoälyn harjoituksissa tehdään Kehoälyn
harjoituksia ja kehitetään Kehoälyä.
Maailmalla on paljon erilaisia kehoterapioita, joista pieni osa löytyy myös Suomesta.Joten esimerkkinä mainiten... Kehoäly ei ole myöskään Feldenkrais-harjoittelua, ei Alexander-tekniikkaa, eikä mitään muutakaan vastaavaa. Niissä tehdään niiden omia harjoituksia. Kehoälyn harjoituksissa taas tehdään Kehoälyn
harjoituksia ja kehitetään Kehoälyä.
Kehoälyn harjoittelijoilla ja ohjaajilla on toisinaan länsimaisen lääketieteen koulutusta. Löytyy lääkäreitä, sairaanhoitajia, fysioterapiaa ja psykoterapiaa osaavia, lähihoitajia jne. Kehoälyn harjoittelu ei vaadi moista eikä Kehoälyn harjoittelu ole yksioikoisesti fysioterapiaa, psykoterapiaa, kuntourheilua eikä kuntojumppaa. Kehoälyn harjoittelu on jotain paljon monipuolisempaa ja syvällisempää.
Kehoälyn harjoittelu ei ole myöskään mitään manualiterapiaa; ei hierontaa, ei shiatsua, ei thaihierontaa, ei tiibetiläistä lääketiedettä, ei intialaista ayurvedaa, ei akupunktiota eikä kiropraktiikkaa. On totta, että Kehoälyn harjoittelun kehittäjä Tapio Sippoin on monen lajin urheiluvalmentaja, taistelutaitojen ja itsepuolustuksen kokenut opettaja, akupunktioterapeutti, jäsenkorjaaja, hieroja, kolmen linjan Reiki Grand Master, sekä akupainannan ja meridiaanihieronnan ammattiopettaja. Se ei kuitenkaan tarkoita, että Kehoälyn harjoittelu olisi jotain näistä asioista. Toistan: Kehoäly on parasta mahdollista kehon ja mielen välistä kommunikaatiota ja kehomieli- ja tietoisuustaitojen korkein ja laadukkain muoto. Sen oppiminen on mahdollista säännöllisellä ja aktiivisella harjoittelulla ja mieluiten pätevän Kehoälyn ohjaajan opastuksessa.
Kehoälyn ohjaajilla on hyvin usein monenlaisia muitakin terveystaitoja. Toki edistyneellä tasolla olevista Kehoälyn ohjaajista jotkut ovat esim. lääkäreitä, fysioterapeutteja, kehoterapeutteja, sairaanhoitajia, psykoterapeutteja, Reiki Mastereita, akupainantaa osaavia meridiaanihierojia, akupunktioterapeutteja ja monia muita tällaisten asioiden osaajia. Huom. Akupainantaa, meridiaanivenyttelyä ja meridiaanihierontaa käytetään ja sovelletaan länsimaisella tavalla kyllä edistyneen tason Kehoälyn harjoittelussa, mutta se on kovin pieni osa koko laajasta Kehoälyn harjoitusmenetelmästä.
Kehoälyn harjoittelu ei myöskään ole kamppailu-urheilua tai itsepuolustuslaji, aikidoa, ei judoa, ei karatea, ei kungfua, ei taekwondoa, ei systemaa, ei jujutsua, ei chikungia, ei taijia, ei yleensäkään mitään itämaista hoitomuotoa tai kamppailulajia, eikä myöskään minkään sortin itämaista meditaatiota.
Kehoälyn harjoittelu ei ole muodikasta mindfulness-keskittymisharjoittelua. Ja rehellisesti sanoen Kehoälyn harjoitteluun kiinteästi kuuluva Terveysmeditaatio on monin kerroin laajempaa ja laadukkaampaa toimintaa kuin tavallinen mindfulness. Eikä Kehoälyn harjoittelu ole enkelihoitoa (mitä se enkelihoito sitten lieneekään. Tarjollahan eli myynnissähän sitä new age -suuntautuneille ihmislle kuitenkin on), ei yksisarvis-terapiaa, ei regressioterapiaa, ei kanavointia, ei Atlantis-hoitoa, ei keijukaishoitoa, ei rukousparannnusta, ei pranic healingia, eikä Kehoälyn harjoittelu ole myöskään toisille tehtävää energiahoitoa, vaikka Kehoälyn FreeFlowTMharjoittelussa ja hermostoa vahvistavissa Traditionaalisissa Kehoälyn harjoituksissa bioenergiaa itsehoitona hermoston vahvistamisen ohessa hoidetaankin.
Kehoälyn harjoittelu ei ole myöskään tanssia; ei napa/vatsatanssi, ei hulahula-tanssia, ei sambaa, ei rumbaa, ei humppaa, ei kontakti-improvisaatiota, eikä luovaa tanssia tahi tangoa. Eikä edes rock'n rollia!
Toivon, että tämä teksti avasi ainakin osaltaan mitä Kehoälyn harjoittelu ei ole ja vastasi joillekin kysymykseen, miksi Kehoälyn oppiminen ottaa aikaa eikä Kehoälyn ohjaajan lisenssiä saa ostettua rääpimällä asiaa ja pikaostoksena pelkällä rahalla.