Quantcast
Channel: Kehoeetikon terveysvinkit
Viewing all 268 articles
Browse latest View live

Mitä on Kehoälyn harjoittelu? ... selkeä ja yksityiskohtaisempi kuvaus

$
0
0
Toivon, että tämä teksti avaa ainakin osaltaan mitä Kehoälyn harjoittelu ei ole ja vastaa joillekin kysymykseen, miksi Kehoälyn oppiminen ottaa aikaa ja syvällinen oppiminen vie vuosia, eikä Kehoälyn ohjaajan lisenssiä saa ostettua rääpimällä asiaa ja pikaostoksena pelkällä rahalla.

Kehoälystä on julkaistu kaksi kirjaa, jossa kerrotaan millä tavalla Kehoäly ja Kehoälyn harjoittelu on hyvin ainutlaatuista ja erittäin korkeatasoista Kehoälyyn liittyvien uniikkien harjoittelutapojen, käytänteiden ja ajattelun vuoksi ja ansiosta. Suomessa Kehoälyn harjoittelua ja opettamista koordinoi Tapio Sippoin. Hän on Suomen johtava Kehoälyn harjoittelun asiantuntija. Tapio on kirjoittanut kaksi kirjaa Kehoälyyn liittyen. Kehoälyn oppimista voi tehostaa hankkimalla oppikirjat; Tapio Sippoin: Terveysmeditaatio harjoitus- ja tietokirja, ISBN 978-952-67972-9-8, Kustannus Geisir Oy, 244 sivua, ja Tapio Sippoin: Kehoälyn salaisuuden – kehoetiikan ja Kehoälyn käsikirja, ISBN 978-952-67972-6-7, Kustannus Geisir Oy, 108 sivua.

Kehoäly on parasta mahdollista kehon ja mielen välistä kommunikaatiota. Kehoäly on kehomieli- ja tietoisuustaitojen korkein ja laadukkain muoto. Sen oppiminen on mahdollista säännöllisellä ja aktiivisella harjoittelulla ja mieluiten pätevän Kehoälyn ohjaajan opastuksessa. Kun on oppinut jonkin Kehoälyn harjoituksen riittävän pitkälle, voi sitä harjoitusta ja sen kautta Kehoälyään kehittää eteenpäin tekemällä harjoituksia aktiivisesti itse omassa rauhassa. 

Koska Kehoälyssä on kyse hienosta, laadukkaasta ja syvällisestä taidosta, vie sen edistyneempi omaksuminen aina vuosia. Kehoälyä oppii Kehoälyn harjoituksissa ja Kehoälyn ohjaajaksi oppii useamman vuoden kestävässäKehoälyn ohjaajien koulutuksessa. Kehoälyn ohjaajat graduoivat aina opetustaitonsa.


Mitä on Kehoälyn harjoittelu ja mitä se ei ole?

Koska ihmisiä toisinaan kovasti kiinnostaa, mitä Kehoälyn harjoittelu on ja he toisinaan haluaisivat, että vertailisin sitä johonkin muuhun, niin teen nyt varovasti ja selkeästi niin. Hiukan ikään kuin "väännän rautalangasta" miten asiat ovat. Eli...

Toistan: Kehoälyä oppii Kehoälyn harjoituksissa. Kehoälyn ohjaajaksi oppii Kehoälyn ohjaajien koulutuksessa. Kehoäly on ainutlaatuinen ja korkeatasoinen asia, jota voi oppia nimenomaan harjoittelemalla Kehoälyä mieluiten jonkun pätevän Kehoälyn ohjaajan opissa.

Kehoälyn harjoittelu on toki kehollista ja hyvin konkreettista toimintaa, mutta Kehoälyn harjoittelu ei ole urheilua, ei kuntojumppaa, ja se ei ole esim. työväenopistoissa tarjolla olevan terveysliikunnan tapaista yksinkertaista iloista puuhastelua. Kehoäly on parasta mahdollista kehon ja mielen välistä kommunikaatiota ja kehomieli- ja tietoisuustaitojen korkein ja laadukkain muoto. Sen oppiminen on mahdollista säännöllisellä ja aktiivisella harjoittelulla ja mieluiten pätevän Kehoälyn ohjaajan opastuksessa.

Kehoäly ei ole joogaa. Joogassa tehdään joogan asanoita ja joogameditaatiota. Kehoälyn harjoituksissa ei tehdä joogan asanoita eikä joogameditaatiota. Kehoälyn harjoituksissa tehdään Kehoälyn harjoituksia, sekä toisinaan Kehoälyyn ja sen harjoitteluun kiinteästi liittyvää länsimaista (ja suomalaista) Terveysmeditaatiota.

Kehoäly ei ole pilatesta. Kehoälyn harjoittelu on paljon monipuolisempaa kuin pilates. Pilateksessa tehdään pilates-harjoituksia. Kehoälyn harjoituksissa ei tehdä pilates-harjoituksia. Kehoälyn harjoituksissa tehdään Kehoälyn harjoituksia ja kehitetään Kehoälyä.

Maailmalla on paljon erilaisia kehoterapioita, joista pieni osa löytyy myös Suomesta.Joten esimerkkinä mainiten... Kehoäly ei ole myöskään Feldenkrais-harjoittelua, ei Alexander-tekniikkaa, eikä mitään muutakaan vastaavaa. Niissä tehdään niiden omia harjoituksia. Kehoälyn harjoituksissa taas tehdään Kehoälyn harjoituksia ja kehitetään Kehoälyä.

Kehoälyn harjoittelijoilla ja ohjaajilla on toisinaan länsimaisen lääketieteen koulutusta. Löytyy lääkäreitä, sairaanhoitajia, fysioterapiaa ja psykoterapiaa osaavia, lähihoitajia jne. Kehoälyn harjoittelu ei vaadi moista eikä Kehoälyn harjoittelu ole yksioikoisesti fysioterapiaa, psykoterapiaa, kuntourheilua eikä kuntojumppaa. Kehoälyn harjoittelu on jotain paljon monipuolisempaa ja syvällisempää.

Kehoälyn harjoittelu ei ole myöskään mitään manualiterapiaa; ei hierontaa, ei shiatsua, ei thaihierontaa, ei tiibetiläistä lääketiedettä, ei intialaista ayurvedaa, ei akupunktiota eikä kiropraktiikkaa. On totta, että Kehoälyn harjoittelun kehittäjä Tapio Sippoin on monen lajin urheiluvalmentaja, taistelutaitojen ja itsepuolustuksen kokenut opettaja, akupunktioterapeutti, jäsenkorjaaja, hieroja, kolmen linjan Reiki Grand Master, sekä akupainannan ja meridiaanihieronnan ammattiopettaja. Se ei kuitenkaan tarkoita, että Kehoälyn harjoittelu olisi jotain näistä asioista. Toistan: Kehoäly on parasta mahdollista kehon ja mielen välistä kommunikaatiota ja kehomieli- ja tietoisuustaitojen korkein ja laadukkain muoto. Sen oppiminen on mahdollista säännöllisellä ja aktiivisella harjoittelulla ja mieluiten pätevän Kehoälyn ohjaajan opastuksessa

Kehoälyn ohjaajilla on hyvin usein monenlaisia muitakin terveystaitoja. Toki edistyneellä tasolla olevista Kehoälyn ohjaajista jotkut ovat esim. lääkäreitä, fysioterapeutteja, kehoterapeutteja, sairaanhoitajia, psykoterapeutteja, Reiki Mastereita, akupainantaa osaavia meridiaanihierojia, akupunktioterapeutteja ja monia muita tällaisten asioiden osaajia. Huom. Akupainantaa, meridiaanivenyttelyä ja meridiaanihierontaa käytetään ja sovelletaan länsimaisella tavalla kyllä edistyneen tason Kehoälyn harjoittelussa, mutta se on kovin pieni osa koko laajasta Kehoälyn harjoitusmenetelmästä.

Kehoälyn harjoittelu ei myöskään ole kamppailu-urheilua tai itsepuolustuslaji, aikidoa, ei judoa, ei karatea, ei kungfua, ei taekwondoa, ei systemaa, ei jujutsua, ei chikungia, ei taijia, ei yleensäkään mitään itämaista hoitomuotoa tai kamppailulajia, eikä myöskään minkään sortin itämaista meditaatiota.

Kehoälyn harjoittelu ei ole muodikasta mindfulness-keskittymisharjoittelua. Ja rehellisesti sanoen Kehoälyn harjoitteluun kiinteästi kuuluva Terveysmeditaatio on monin kerroin laajempaa ja laadukkaampaa toimintaa kuin tavallinen mindfulness. Eikä Kehoälyn harjoittelu ole enkelihoitoa (mitä se enkelihoito sitten lieneekään. Tarjollahan eli myynnissähän sitä new age -suuntautuneille ihmislle kuitenkin on), ei yksisarvis-terapiaa, ei regressioterapiaa, ei kanavointia, ei Atlantis-hoitoa, ei keijukaishoitoa, ei rukousparannnusta, ei pranic healingia, eikä Kehoälyn harjoittelu ole myöskään toisille tehtävää energiahoitoa, vaikka Kehoälyn FreeFlowTMharjoittelussa ja hermostoa vahvistavissa Traditionaalisissa Kehoälyn harjoituksissa bioenergiaa itsehoitona hermoston vahvistamisen ohessa hoidetaankin. 

Kehoälyn harjoittelu ei ole myöskään tanssia; ei napa/vatsatanssi, ei hulahula-tanssia, ei sambaa, ei rumbaa, ei humppaa, ei kontakti-improvisaatiota, eikä luovaa tanssia tahi tangoa. Eikä edes rock'n rollia!

Toivon, että tämä teksti avasi ainakin osaltaan mitä Kehoälyn harjoittelu ei ole ja vastasi joillekin kysymykseen, miksi Kehoälyn oppiminen ottaa aikaa eikä Kehoälyn ohjaajan lisenssiä saa ostettua rääpimällä asiaa ja pikaostoksena pelkällä rahalla.

Tapio Sippoin opettaa Kehoälyä.








Kehoäly tutuksi; erikoiskurssi joogaa opettaville

$
0
0

Helsingissä la-su 30.11.-1.12.2019 järjestetään Kehoäly tutuksi -kurssi, jossa joogaopettajat ja opettajaksi opiskelevat voivat tutustua Kehoälyn harjoitteluun.

Mukaan mahtuu kuusi ensimmäisenä ilmoittautunutta.

Kurssin järjestää Suomen Kansanterveyden ja Terveysliikunnan Edistämisen Seura ry. Opettajana toimii Kehoälyn harjoittelun kehittäjä Tapio Sippoin.

Hinta on 100 euroa, sisältäen ALV.
Kello 10-17 molemmat päivät, välissä tunnin ruokatauko.
Ilmoittautuminen: kehoeetikko ät gmail.com.

Lisätietoa Kehoälyn harjoittelusta:


Tapio Sippoin, juha Jäntti ja Olli Posti

Terveysmeditaatiosta on julkaistu suomenkielinen harjoituskirja, josta löydät runsaasti tietoa ja yli 140 sivua perusharjoituksia. Kirjan nimi on Terveysmeditaation harjoitus- ja tietokirja. Terveysmeditaatio on kiinteä osa Kehoälyn harjoittelua. Tälle kirjalle tueksi kannattaa hankkia kirjoittamaniKehoälyn salaisuudet -kirja (ISBN 978-952-67972-6-7), jonka avulla voit ymmärtää ja sisäistää lisää Kehoälyyn liittyviä asioita. Kun hallitset harjoitukset ja olet omaksunut Kehoälyyn ja Terveysmeditaatioon liittyvät harjoittelutavat, olet saavuttanut jotain hyvin arvokasta ja merkittävää.

 

 

Elävöittävä liikesarja™, Kehoälyn tärkein perusharjoite

$
0
0
Virtaava asento
Kehoälyn harjoittelussa yhdistyy luonnollisen elinvoiman vahvistaminen, fysioterapeuttinen itsehoito ja psykoterapeuttinen kehotyö. Kehoäly ei ole kuitenkaan fysioterapiaa tai psykoterapiaa, vaan jotain huomattavasti kokonaisvaltaisempaa, esimerkiksi psykofyysistä terveysliikuntaa kehotyöskentelyn keinoin. Edistyneellä tasolla Kehoälyn harjoittelussa on aina mukana länsimainen meditatiivinen asenne ja toimintatapa, joka tunnetaan nimellä Terveysmeditaatio.

Tärkein Kehoälyn alkeis- ja perusharjoite on Elävöittävä liikesarja™, englanniksi Vital Form™. Elävöittävä liikesarja on sopivan lyhyt ja helposti opittava Kehoälyn harjoitus, joka sisältää samalla kertaa alkeet kaikista kolmesta Kehoälyyn ja sen harjoitteluun liittyvistä asioista, eli psykoterapeuttinen kehotyö, fysioterapeuttinen itsehoito ja luonnollisen elinvoiman vahvistaminen.


Kun Elävöittävän liikesarjan osaa, kestää sen tekeminen reilusti alle puoli tuntia. Siinä ajassa harjoittelija tulee hoitaneeksi itseään kolmeen kertaan, käyden kolmesti läpi koko kehonsa. Elävöittävä liikesarja on kehitetty poikkeuksellisen älykkäästi, joten liikesarjan kaikkien lyhyiden harjoitusliikkeiden hoitava yhteisvaikutus on poikkeuksellisen hyvä. Tämän vuoksi Kehoäly ja sen harjoittelu on toimivampaa ja tehokkaampaa kuin tavalliset itsehoitojutut. 

Toimivuutensa ja tehokkuutensa lisäksi Kehoälyn harjoittelu on myös erittäin lempeää. Kehoälyn harjoittelijat kehuvat yleensä Kehoälyn harjoittelua lempeimmäksi itsehoidoksi ja terveysliikunnaksi, mitä Suomesta voi löytää. Tässä myös kirjoitus, joka kertoo mitä Kehoäly ei ole. Harjoittelupaikka Elävöittävän liikesarjan tekemiseen on helppo löytää, sillä Elävöittävän liikesarjan voi tehdä arkivaatteissa seisaaltaan kotona, työpaikalla tai missä milloinkin.


Elävöittävän liikesarjan treenit kesällä Eestissä.

Mainitut kolme Elävöittävän liikesarjan osiota ovat enemmän kuin osiensa summa, eli kokonaisuutena tehty Elävöittävä liikesarja hoitaa ja vahvistaa ihmisen terveyttä niin hienosti, että Elävöittävän liikesarjan harjoittelusta kerättyjen ja ylös kirjattujen konkreettisten kokemusten, kliinisen havainnoinnin, perusteella tiedetään Elävöittävän liikesarjan avulla joidenkin jopa parantuneen sairauksista ja käytännössä lähes kaikilla sitä säännöllisesti harjoittaneilla mahdolliset sairaudet ovat lievittyneet yleensä huomattavasti. Kehoälyn harjoittelu sopii erinomaisesti yhdistettäväksi länsimaisen lääketieteen hoitoihin sekä esim. kiinalaisen lääketieteen hoitojen tueksi.

Kehoälyn harjoittelu sopii myös urheilijoille.



Kehoälyn harjoittelu sopii työhyvinvoinnin vahvistamiseen (TYKY ja TYHY) ja luovuuden lisäämiseen, keski-ikäisille, urheilijoille, senioreille, toipilaille, sekä sairauksien hoidon osaksi. Tässä kaksi lyhyttä todennettavaa esimerkkiä siitä, mitä vaikutuksia Kehoälyn säännöllisellä harjoittelulla voi olla harjoittelijan terveyteen:



"Harjoiteltuani alle neljä kuukautta Kehoäly® terveysliikuntaa painoni on pudonnut yli seitsemän kiloa. Hartiani ovat rentoutuneet niin, että löysin vuosien jälkeen jälleen kaulani. Selässä ollut "stressikyhmy" on hävinnyt. Vakava depressioni on kadonnut lähes kokonaan. Lisäksi onnettomuudessa loukkaantuneeseen sääreen on palannut tunto." Nainen 55v.


Kyseisellä naisella oli useita terveysongelmia. Käytännössä hänen suurin haaste oli kuitenkin mielenterveys. Aluksi nainen ei kertonut psykologilleen eikä lääkärilleen uudesta harrastuksestaan mitään. Oleellista on huomata, että hän treenasi Kehoälyä aktiivisesti, sillä hän aidosti halusi terveeksi. Neljän kuukauden kuluttua naisen uusi harrastus paljastui kuin itsestään, sillä lääkäri alkoi ihmetellä naisen yllättävää ja suhteellisen äkillistä toipumista syvästä masennuksesta. Nainen oli ollut jo seitsemän vuotta masentunut ja hän oli syönyt vahvaa lääkitystä. Hänen psykiatrinsa alkoi tapahtuneen toipumisen jälkeen suositella Kehoälyn harjoittelua naiselle ja yhdessä määritimme mitä harjoituksia naisen kannatti tehdä ja kuinka paljon. Myös psyykelääkkeet jäivät pian kokonaan pois.

Eräs vahva esimerkki siitä, kuinka Kehoälyn harjoittelusta voi olla vanhemmille ihmisille hyötyä on Armi Hammarbergin tapaturman hoitoon liittyvä esimerkki. Armi on antanut minulle luvan nimensä käyttöön. Tapaturman tapahtumahetkellä Armi oli aktiivinen ja hyväkuntoinen ihminen. Eläkkeelläkin ollessaan hän matkusteli paljon ja oli kulttuuririennoissa aktiivisesti mukana. Voidaan sanoa, että hän oli sivistynyt ja elämästä innostunut henkilö. Jos Kehoälyä ja sen opettamista osaavia ihmisiä ei olisi ollut Armin lähipiirissä, olisi hänen elämänkaarensa loppu ollut todennäköisesti paljon karumpi ja surullisempi.


87-vuotiaana Armi kaatui, satutti selkänsä ja sai pahoja kipuja. Hän oli vaarassa menettää liikuntakykynsä lähes täysin. Lääkärit määräsivät moottoroidun pedin ja rullatuolin, ja fysioterapeutit kieltäytyivät häntä enää hoitamasta ”liian vanhana” ja sanoivat ettei mitään voi enää tehdä. Aloimme varovasti soveltaa Kehoälyn harjoituksia. Ensin Armi teki Elävöittävää liikesarjaa sängyssä, hetken kuluttua hän teki Kehoälyn harjoitteita jo istualtaan ja kohta seisaaltaan. Parin viikon päästä hän pystyi kävelemään ilman tukia. Armi eli 92-vuotiaaksi ja oli kohtuullisen hyväkuntoinen ja liikuntakykyinen melkein elämänsä loppuun asti.


Suomessa Kehoälyn harjoittelua ja opettamista koordinoi Tapio Sippoin. Hän on Suomen johtava Kehoälyn harjoittelun asiantuntija. Tapio on kirjoittanut kaksi kirjaa Kehoälyyn liittyen. Kehoälyn oppimista voi tehostaa hankkimalla oppikirjat; Tapio Sippoin: Terveysmeditaatio harjoitus- ja tietokirja, ISBN 978-952-67972-9-8, Kustannus Geisir Oy, 244 sivua, ja Tapio Sippoin: Kehoälyn salaisuuden – kehoetiikan ja Kehoälynkäsikirja, ISBN 978-952-67972-6-7, Kustannus Geisir Oy, 108 sivua.

Kehoälyn treeniä syksyllä luonnossa, Oulussa.

Kehoäly®, Terveysmeditaatio®, Body Intelligence® ja MindWellness® ovat Kehoälyn terveysmenetelmän kehittäjälle Tapio Sippoinille rekisteröityjä tavaramerkkejä, sekä Elävöittävä liikesarja™, Body IQ™ ja FreeFlow™ ovat Tapiolle vakiintuneita tavaramerkkejä. Näitä tavaramerkkejä on oikeus käyttää vain lisenssin omaavilla tahoilla.



Stressipellesyndrooman parantaminen Terveysmeditaation avulla

$
0
0



Työperäinen stressi heikentää usein työkykyä. Tuolloin siihen on viisasta puuttua. Terveysmeditaatio sekä Kehoälyn harjoittelu ovat tehokkaita välineitä työperäisen stressin poistamiseen.Terveysmeditaation yksi tärkeä tarkoitus on tarvittaessa eheyttää Terveysmeditaation harjoittajan itsetuntoa ja lisätä elämän mielekkyyden kokemista. Tuo tarkoitus ja toiminta sitä kohti poistaa stressiä ja vahvistaa Terveysmeditaation harjoittajan mielenterveyttä. Suoritusorientoituneen yhteiskunnan noidankehästä kärsivien ihmisten tilaa kutsutaan Terveysmeditaatiossa stressipellesyndroomaksi, eli stressaantuneen ihmisen oireyhtymäksi.

Ihmisen itseisarvo on filosofinen asia. Ajatus ja tieto siitä, ettäihminen on arvokas itsessään, pitää yllä hyvää mielenterveyttä ja tervettä itsetuntoa. Moni suomalainen elää itsensä arvostamisen kannalta arvotyhjiössä. Tuon arvotyhjiön vuoksi ihmisen itseisarvoa haetaan itsen ulkopuolelta, esimerkiksi työuralla menestymisen liiallisena ja epäterveenä arvostamisena. Nykyihmisen elämää ja siihen sisältyviä valintoja voidaan tarkastella filosofian lisäksi psykologian avulla, eettisyyden tutkimisen keinoin, sekä uskomusjärjestelmien tarkastelun avulla.

Tervehenkisen elämäntarkoituksen saavuttaminen ja ylläpitäminen on nykyisen liian materialistisen arvoilmaston vuoksi muuttunut hyvin haastavaksi. Vaikka menestyvän yrityksen on tarkoitus tuottaa riittävästi voittoa, saattaa voitonosaamaton tavoittelu kääntyä henkilökunnan työhyvinvoinnin heiketessä yrityksen taloudellisia menestystekijöitä vastaan. Monet sinällään psyykkisesti terveet ihmiset ovat tällöin jääneet kyseisessä yrityksessä ja yhteiskunnassa vallitsevien epäterveiden arvojen jalkoihin ja menettäneet tietoisuutensa omasta itseisarvostaan ihmisenä. Tämä tietoisuuden menetys ilmenee liiallisena pätemisen tarpeena ulkokultaisissa asioissa, työhyvinvoinnin puutteenaja heikentyneenä työilmapiirinä, sekä vinoutuneissa arvoissa, kuten työuran ylisuuressa arvostuksessa ja maallisen omaisuuden liiassa keräämisen tarpeessa. Tämän vuoksi onkin helppoa ymmärtää, miksi nykyisessä työelämässä niin moni palaa niin nopeasti loppuun. Kyse on kokonaisuudesta, johon voi vaikuttaa.

Terveysmeditaatio ja Kehoälyn harjoittelu soveltuvat erinomaisesti työhyvinvoinnin välineiksi. Kun kehitätte työyhteisönne TYKY- ja TYHY-toimintaa, kannattaa avuksi pyytää myös työhyvinvoinnin asiantuntija Tapio Sippoin, joka on kehittänyt Terveysmeditaation ja Kehoälyn harjoittelun.Häneen saa yhteyden täältä. Tapio Sippoin on opettanut kehomielitaitoja yli kaksikymmentä vuotta ja on kirjoittanutkolme kirjaa Kehoälyn harjoittelusta ja Terveysmeditaatiosta. Uusin kirja, vuodelta2017, on Terveysmeditaation harjoitus- ja tietokirja, ISBN 978-951-67972-9-8. Kirjaa voi ostaa Tapion pitämissä TYKY- ja TYHY-koulutuksissa.

Kehoäly®, Terveysmeditaatio®, Body Intelligence® ja MindWellness® ovat Tapio Sippoinille rekisteröityjä tavaramerkkejä ja FreeFlow™, Body Integrity™ sekä Body IQ™ ovat Tapiolle vakiintuneita tavaramerkkejä. Näitä tavaramerkkejä on oikeus käyttää vain lisenssin omaavilla tahoilla.


Henkinen kasvu ja Kehoäly

$
0
0

Kehoälyn harjoittelu tukee ihmisen henkistä kasvua ja vahvistaa elämän mielekkyyttä. Miksi näin on? Ihmisen ymmärryksen lisääntyminen vahvistaa mahdollisuutta kasvaa myös henkisesti. Kehoälyn harjoittelu lisää ymmärrystä kahteen suuntaan, sisään päin ja ulos päin. Henkinen kasvu kannattaa pitää mahdollisimman konkreettisena ja tukea sitä fyysisen maailman kautta, jolloin myös mielenterveys säilyy ja vahvistuu parhaalla mahdollisella tavalla. Selvennän asiaa esimerkin kautta.

Lapsi hahmottaa maailmaa sekä itsensä kautta, tutkimalla itseään, että suuntaamalla huomiotaan ulospäin, laajentamalla ymmärryksen reviiriään esim. tutkimalla maailmaa ja liikkumalla kodistaan pidempien etäisyyksien päähän. Sopivassa iässä lasta voisi tukea esim. ostamalla hänelle syntymäpäivälahjaksi ihmisen anatomiaa ja fysiologiaa käsittelevän kirjan (tutkimusmatka ”sisäänpäin”, itseensä) sekä karttapallon (tutkimusmatka ulospäin, maailmalle). On hyvä rytmittää nämä kaksi asiaa samanaikaisesti, jotta henkinen kasvu suuntautuu yhtä aikaa tasapainoisesti molempiin suuntiin. Näiden lisäksi on toki sosiaaliseen ihmisyyteen liittyvät asiat, joiden ymmärtämiseen lapsi kasvaa vähitellen aikuisuutta kohti kulkiessaan.

Aikuiset miettivät sisäiseen suuntaan menevässä henkisen kasvun toiminnassa ”syntyjä syviä” ja matkustelevat ympäri maailmaa lisätäkseen ymmärrystä ympäröivästä maailmasta. Ihminen on antropomorfinen olento, jonka henkinen kasvu liittyy aina myös muihin ihmisiin, suoraan ja välillisesti. Fyysisen maailman ymmärtämisen lisäksi aikuinen pyrkii usein tietoisesti ymmärtämään muita ihmisiä (sosiopsykologinen kasvu) ja tutkimaan henkisiä asioita (uskonnollisuus ja filosofia yms.). Kehoälyn harjoittelijalle henkinen kasvu on näiden kolmen yhdistelmä.


Situaatio, positio ja opportunismi

Kehoälyn harjoittelussa henkinen kasvu on paremminkin ajattelua, asennoitumista ja toimintatapa, jonka avulla henkisen kasvun tarkoitusperiä voidaan saavuttaa. On oleellista, kuinka ajattelee ja toimii. Positiivinen asenne elämään kuuluu oleellisena asiana Kehoälyn harjoitteluun. On tärkeää pyrkiä havainnoimaan, mitä joku tietty ajatustapa saa meissä aikaan. Voimaannuttaako ja parantaako se, vai heikentääkö se meitä?

Ajatuksiaan ja uskomuksiaan on siis hyvä tiedostaa. Tässä kohdassa on hyvä kertoa, että Kehoälyn harjoittelun ansiosta, ennemmin tai myöhemmin, harjoittelija oivaltaa, että ihminen on pohjimmiltaan aina hyvä ja pyrkii toimimaan mielekkäälle tavalla. Ihminen ei siis ole perisyntinen, vaikka esim. joissakin negatiivisesti ajattelevissa kristinuskon suunnissa niin luullaan. Toinen Kehoälyn harjoittelijalle saapuva henkisesti erittäin korkeatasoinen oivallus on, että maailmassa ja ihmiselämässä on paljon iloa ja hyvyyttä, eikä elämä suinkaan ole ”kärsimystä”, kuten negatiivisesti ajattelevat ymmärtämättömyydessään väittävät.

Ihmisen elämään kuuluvat tunteet, joiden yhdistyminen meille tapahtuviin asioihin muodostavat jonkin asteista draamaa, niin hyvässä kuin haastavuudessaankin. Kutsun elämänkulkua tässä mielessä ”draaman kaareksi”. Lainaan erään filosofin lyhyen tekstin, jossa kerrotaan ajatuksiani: ”Kehoälyn terveysmenetelmän kehittäjä Tapio Sippoin näkee kolmen asian vaikuttavan inhimilliseen käyttäytymiseen. Tapion mukaan ihmiset ovat: 1) positionisteja, 2) situationisteja, 3) opportunisteja. Kullakin on elämässään draaman kaari, jota voi tarkastella mm. edellä mainitun kolmen ajatuksen valossa. Sosiokulttuurinen tausta vaikuttaa myös ihmisiin.
Opportunismilla Sippoin tarkoittaa, että ihminen tarttuu tilanteeseen - tai jättää tarttumatta - silloin kun tilaisuus tulee eteen.
Situationismilla Sippoin tarkoittaa sitä, että ihminen tekee erilaisia valintoja riippuen vallitsevista olosuhteista.
Positionismilla Sippoin tarkoittaa sitä, että ihminen katsoo maailmaa nykyisestä olotilastaan, arvioiden muuta suhteessa siihen, missä itse on. 
Kunkin yksilön draaman kaari muotoutuu näiden kolmen tekijän kautta.

Kyseinen filosofi ymmärtää ajatuksiani mainiosti. Kiitän häntä siitä. Kehoälyn harjoittelun ja siihen kiinteästi kuuluvan Terveysmeditaation avulla harjoituksia tekevä henkilö voi tutkia maailmaa monipuolisesti erilaisista tulokulmista, miettien omaa akuuttia, tulevaa tai mennyttä situaatiotaan ja positiotaan, sekä miettiä mitä missäkin tilanteessa olisi tapahtunut tai tapahtuisi, jos hän niihin tarttuisi tai olisi tarttunut tai ollut tarttumatta (opportunismi). Kun oivaltaa itseään tätä kautta, samaa konkreettista oivallusta voi sitten soveltaa myös muita ihmisiä ja maailmaa ymmärtääkseen. Sitä kutsutaan Kehoälyn harjoittelussa henkiseksi kasvuksi.

Kehoälyn harjoittelun avulla ja kautta ihminen kykenee tiedostamaan, kuinka hänen omien mielensä asioiden (tunteet, uskomukset, asenteet, arvot) ja hänen fyysinen kehonsa (fyysinen terveydentila, jumit jne.) välinen suhde on ja kuinka kehon ja mielen välistä kommunikaatiota voisi parhaalla tavalla lisätä ja pitää yllä. Tuo tietoisuus (Kehoäly) vahvistaa terveyttä ja poistaa tehokkaasti mm. stressiä. Terveysmeditaatio keskittyy fyysisen terveyden ja mielenterveyden vahvistamiseen. Työvälineisiin kuuluu runsaasti situaatioon, positioon ja opportunismiin liittyviä harjoitteita, joita löytyy esim. Terveysmeditaation harjoitus- ja tietokirjasta. Kirjaa voi lainata kirjastosta tai ostaa minulta.





Terveysmeditaatiosta on julkaistu suomenkielinen harjoituskirja, josta löydät runsaasti tietoa ja yli 140 sivua perusharjoituksia. Kirjan nimi on Terveysmeditaation harjoitus- ja tietokirja. Terveysmeditaatio on kiinteä osa Kehoälyn harjoittelua. Tälle kirjalle tueksi kannattaa hankkia kirjoittamani Kehoälyn salaisuudet -kirja (ISBN 978-952-67972-6-7), jonka avulla voit ymmärtää ja sisäistää lisää Kehoälyyn liittyviä asioita. Kun hallitset harjoitukset ja olet omaksunut Kehoälyyn ja Terveysmeditaatioon liittyvät harjoittelutavat, olet saavuttanut jotain hyvin arvokasta ja merkittävää.

Tapio Sippoin on kehittänyt Kehoälyn harjoittelun ja Terveysmeditaation. Kehoäly®, Terveysmeditaatio®, Body Intelligence® ja MindWellness® ovat Tapio Sippoinille rekisteröityjä tavaramerkkejä ja FreeFlow™, Body Integrity™ sekä Body IQ™ ovat Tapiolle vakiintuneita tavaramerkkejä. Näitä tavaramerkkejä on oikeus käyttää vain lisenssin omaavilla tahoilla.

Tässä bloggauksessa oleva valokuva on taiteilija Tuula Uusitalon maalauksesta, jonka hän maalasi ”henkisenä muotokuvana” Tapio Sippoinista. Maalaus on maalattu 1999. Taulun omistaa Tapio Sippoin. Fyysikko ja matemaatikko Tuula Uusitalo oli henkisistä asioista kiinnostunut filosofi ja taidemaalari, joka harjoitteli myös Kehoälyä.

Contact information, ota yhteyttä

$
0
0


Tapio Sippoin
International:
Tapio Sippoin, creator and author of Body Intelligence® training (Kehoäly®) and Health meditation. 20 years experience.

Helsinki, Finland.
Email: tapio.sippoin @ gmail.com
+358 50 5328 528

Seminars, workshops and teaching available around Europe and Asia

Suomessa:
Tapio Sippoin, Kehoälyn harjoittelun ja Terveysmeditaation kehittäjä ja opettaja. Asiantuntemusta ja opetusta yli kahdenkymmenen vuoden kokemuksella.

Email: tapio.sippoin @ gmail.com
050 5328 528

Päätoimipaikka Helsinki. Seminaareja, workshoppeja ja koulutusta tarjolla ympäri Eurooppaa ja Aasiaa.






Elämän tarkoitus ja elämäntehtävä

$
0
0

Teen tämän lyhyen kirjoituksen Kehoälyn harjoittelun ja Terveysmeditaation syvällisemmän filosofisen ja psykologisen pohdinnan hengessä. Mikäli haluat keskustella asiasta enemmän, ota minuun yhteyttä.

Elämän tehtävänä on laittaa meidät selvittämään elämäntehtävämme ja sen jälkeen laittaa meidät vapaasta tahdostamme noudattamaan sitä. Kehoälyn harjoittelun avulla elämäntehtäväsi selvittäminen on helpompaa, mikäli se ei vielä ole sinulla kirkkaana tiedossa. Tähän liittyy myös henkinen kasvu.

Syvällisemmin ja yleisemmällä tasolla tarkasteltuna kaikilla ihmisillä on sama elämäntehtävä, eli toimia hyvyyden lisäämiseksi parhaalla mahdollisella tavalla, sekä tavoitella apoteoosia parhaalla mahdollisella tavalla. Tärkein työväline elämäntehtävän toteuttamisessa on rakkaus, joka ilmenee esim. harmonian rakentamisessa omaan elämäämme sekä sen heijastumana ympärillemme. Usein puhutaan lähimmäisen rakkaudesta, ja onkin tärkeää tajuta, että parhaimmillaan rakkaus alkaa itsestämme ja kohdistuu aluksi etenkin itseemme.

Yksilöllisemmin tarkasteltuna jokaisella ihmisellä on omanlaisensa elämäntehtävä, joka määrittyy sen mukaan, mitkä ovat meidän lahjamme, synnynnäiset kyvyt ja elämänkulun aikana oppimisen potentiaalit. Hyvyyden toteuttamisessa kaikilta ei voi vaatia samoja asioita ja jokaiselta voi vaatia jotakin. Tämä johtuu myös siitä, että ihmisen ydinolemus on hyvyys.

Samalla kun toteutamme hyvyyttämme, tehden parhaalla mahdollisella tavalla hyvyyden tekoja, rakkauden avulla, on viisasta kehittää lahjojamme entistäkin toimivimmalle tasolle. Kehitämme itseämme entistäkin paremmiksi auttaaksemme muita parhaalla mahdollisella tavalla ja kaikkien osallisten parhaaksi. Kehoälyn harjoittelun ja Terveysmeditaation tehtävä on tukea tätä prosessia parhaalla mahdollisella tavalla.

Elämäntehtävä liittyy aina myös elämän mielekkyyden kokemukseen. Kun ihmisellä on elämäntehtävänsä vahvasti tiedossa, tuntuu elämä mielekkäältä, vaikka välillä elämässä olisi kriisejä tai haasteita. Nuo haastavat asiat on helppoa kohdata, koska tietää, mitä elämässään tulee tehdä, haasteista huolimatta tai toisinaan juuri niiden vuoksi. Kehoälyn harjoittelu on erinomainen väline elämänmielekkyyden vahvistamisessa ja säilyttämisessä. Niihin sitoutuu myös positiivisen ajattelun taito.

Yhteystietoni löydät täältä.



Alkoholi ja Kehoäly® harjoittelu

$
0
0

Laitan yhden tabun nyt "seinää vasten".

Sorting Hat, Lajitteluhattu


Aidosti raitis vai päihteiden käyttäjä? Raittius on yksi tärkeimmistä keinoista säilyttää Kehoäly kunnossa. Edelleen aika harva kuitenkaan uskaltaa tunnustautua aidosti raittiiksi. No, tunnustan, olen raitis ja onnellinen siitä. Kehoälyni on hyvässä kunnossa ja treeni kulkee. Mutta miksi olen raitis?


Jokaisen ihmisen keho reagoi alkoholiin, ja jos sinulle on kykyä tulkita kehosi viestit, tajuat heti, että jotakin negatiivista on tapahtumassa kehossasi, kun sinne pääsee alkoholia. Kehoälysi kertoo selvästi, että alkoholi on myrkky.

Terminologiaa:
 Absolutisti = tyyppi joka haluaisi paeta todellisuutta alkoholin avulla, mutta ei uskalla.
 Aidosti raitis = mukava ihminen, joka on kohtuullisen sinut itsensä ja maailman kanssa. Ei käytä alkoholia, koska hänellä ei ole mitään järjellistä eikä tunnetason syytä siihen. 


Tässä bloggauksessa kirjoitan nyt vain alkoholista. Toki huumeet ovat myös huonosta, esim se "pehmonarkkareiden" suosima pilvi, joka heikentää muistia ja älykkyyttä, sekä aiheuttaa liian vahvasti kasvanutta riskiä sairastua masennukseen. Alkoholi on liuotinaine. Harva joisi vapaaehtoisesti bensaa tai tinneriä. Moni kuitenkin juo mielellään alkoholia... Aineet ovat keskenään hyvin samantapaisia rasvan liuottamisen suhteen.

Alkoholi myös lihottaa. Alkoholissa on 7 kaloria grammaa kohti! Ja niin kauan kuin kehossa on alkoholia, keho ei polta rasvaa vaan alkoholia, joten krapulassa urheilu ei ole ainoastaan vaaraksi sydämelle, vaan myös rasvanpoltto on silloin seis. Jos keski-ikä alkaa kolkutella tämä totuuskin alkaa yleensä näkyä kehossa. Myös maksaa kannattaa ajatella silloin tällöin. Siitä on oma Urheilijan maksa kuntoon bloggaus.


Iiro Rantala kirjassaan Nyt sen voi jo kertoa kirjoittaa: "Kun vuonna 2004 aloin tutkia kaloritaulukoita, meinasin lentää perseelleni tajutessani, kuinka paljon kaloreita viinassa on. Ei sellaista fakiiria löydykään, joka pystyisi tissuttelemaan ja hallitsemaan painoaan samalla. Muistan lukeneeni eri lehdistä noin miljoona erilaista painonhallintavinkkiä, mutta harvoin kukaan sanoo, että viina pois kokonaan."

Tuleeko minusta siis läskipää, jos juon alkoholia? Tuskin. Syynä aivot eli pään sisällä oleva klöntti rasvan ympäröimiä hermosoluja. Rasvaa on helppo liuottaa, esim tinnerillä ja bensalla...


Mitä enemmän alkoholia juot, sitä tyhmemmäksi muutut, väittävät tissuttelun ystävät mitä tahansa. Kirjoitan tämän selvästi esiin, koska olen lopen kyllästynyt lukemaan milloin minkäkin terveysgurun ja lääkäritietäjän blogista, kuinka pieni lasi punaviiniä on ihmiselle hyväksi. Huh huh mitä roskaa! Jos tyyppi ei osaa rentoutua ilman alkoholia, se ei tarkoita, että alkoholi on hyväksi, vaan selvästi sitä, että tyypin pitäisi opetella rentoutumaan. Rentoutumisen eri muotoja voi oppia erinomaisen helposti Kehoälyn harjoituksissa.


Vapaaehtoisestikin kehon sisälle suun kautta tungettu alkoholi on täysin vieras aine terveelle ja tasapainoiselle keholle. Kehoeetikko, kehoetiikassa edistynyt henkilö, on aidosti raitis. Järjenjuoksun ja terveyden heikentämisen lisäksi alkoholi heikentää Kehoälyä, eli alkoholia juovan henkilön kyky aistia ja tiedostaa kehonsa tarpeet heikkenee oleellisesti.

VAROITUS! Näin lopuksi...
Kehoäly® harjoittelun konkarit ovat yleensä aidosti raittiita. Heidän itsetunto on lähes aina eheämpi kuin holisteilla ja Kehoäly toimii paremmin kuin "tavallisilla" ihmisillä. Raittiudella on siis seurauksensa.

Kehoäly®, Body Intelligence® = Good gain with tender gentle attitude. Kehoäly on työkykyä lisäävä ja stressiä vähentävä bodymind-menetelmä, joka lisää kehoälyä ainutlaatuisella tavalla. Kehoäly® sisältää lempeää itsehoitoa, elinvoiman aitoa tunnistamista ja siitä tietoiseksi tulemista, hermostoa vahvistavaa energiaharjoittelua, sekä monipuolista toimivaa terveysliikuntaa. Kehoälyn harjoittelun seurauksena on ainutlaatuisen vahva kehoälyn lisääntyminen. Kehoäly on myös työkyvyn säilyttämisen ja ylläpidonkannalta yksilön tärkein taito. Kehoälyn menetelmää kehitetään jatkuvasti, Creatio Aeterna -toimintatavan mukaisesti.

 

Kehoälyn harjoittelun ja itsehoidon etiikkaa - Kehoetiikan periaate

$
0
0
Suomalaisessa Kehoälynitsehoidossa on tarkoitus viedä eteenpäin kehoa ja mieltä yhdistävää ajattelua ja bodymind-tietoisuutta, joka sopii erityisesti länsimaiselle ihmiselle. 

Kehoälyn harjoittelun tarkoituksena ei ole harrastaa urheilua, eikä myöskään tehdä ihmisestä liian laihaa, superlihaksikasta, tai jotain muuta todelliselle elämälle vierasta.Kehoälyn terveysmenetelmän tärkein ja oleellisin tarkoitus on tuottaa fyysistä terveyttä ja mielen tasapainoista jaksamista. 

 

Taustalla on ajatus, asenne ja uskomus siitä, että oma elämä ja terveys ovat tärkeitä. Se ilmenee kehoetiikan periaatteessa. Sen eteen on hyvä tehdä jotain järkevää, siis treenataKehoälyn harjoituksia leppoisasti ja säännöllisesti ja siten saavuttaa monella tasolla pysyvää tasapainoa elämään.

 

Kehoetiikan periaate

  Halutaan kohdella ja kohdellaan kehoa eettisesti oikein. Harjoittelutapa tukee elämää, terveyttä ja elämänlaadun kokemusta parhaalla mahdollisella tavalla. Keholle annetaan myös riittävästi lepoa ja puhdasta hyvänlaatuista ravintoa.




Kehoälyn harjoittelun kehoetiikka ulottuu fyysisten harjoitusten ulkopuolelle elämänasenteessa ja elämänilon arvostamisessa. Mahdollisia itsetuhoisia asioita omassa elämässään on syytä osata havaita ja sen jälkeen luopua niistä ja korvata ne kehoeettisesti korkeilla ja arvokkailla elintavoilla.



Huomaa, että Kehoälyn terveysmenetelmän Hitaan kiiruhtamisen periaatteenmukaisesti muutoksia kannattaa tehdä riittävän hitaasti. Tärkeämpää kuin kaiken korjaaminen kerralla on kulkeminen kehoeettisesti hyvään, terveeseen ja eheään suuntaan. Oma asenne on tärkeä työväline ja tuki tässä suunnassa pysymiseksi.

Kehoäly on aidompaa ja pysyvämpää hyvinvointia. Tiesitkö tämän?

Kehoäly®, Body Intelligence® = Good gain with tender gentle attitude. Kehoäly on työkykyä lisäävä ja stressiä vähentävä bodymind-menetelmä, joka lisää kehoälyä ainutlaatuisella tavalla. Kehoäly® sisältää lempeää itsehoitoa, elinvoiman aitoa tunnistamista ja siitä tietoiseksi tulemista, hermostoa vahvistavaa energiaharjoittelua, sekä monipuolista toimivaa terveysliikuntaa. Kehoälyn harjoittelun seurauksena on ainutlaatuisen vahva kehoälyn lisääntyminen. Kehoäly on myöstyökyvyn säilyttämisen ja ylläpidonkannaltayksilön tärkein taito. Kehoälyn menetelmää kehitetään jatkuvasti, Creatio Aeterna -toimintatavan mukaisesti.

 

Kehoäly®, Terveysmeditaatio®, Body Intelligence® ja MindWellness® ovat Tapio Sippoinille rekisteröityjä tavaramerkkejä ja FreeFlow™, Body Integrity™ sekä Body IQ™ ovat Tapiolle vakiintuneita tavaramerkkejä. Näitä tavaramerkkejä on oikeus käyttää vain lisenssin omaavilla tahoilla.





Kehoäly® harjoittelun terveysvaikutuksista

$
0
0

Kehoälyn säännöllisellä harjoittelulla on laajat terveysvaikutukset ja sillä voidaan omalta osaltaan tukea ja hoitaa hyvin monia vaivoja ja sairauksia. Oleellista on myös, että henkilö haluaa oikeasti parantua. Rehellisyys on Kehoälyn harjoittelussa oleellista ja tärkeää. Jos sairaus on muuttunut statukseksi, jolla henkilö saa ja kerjää huomiota, parantuminen on tietysti melko haastavaa. Jos Kehoäly ja sen harjoittelu on sinulle uusi asia, täältä voit lukea mitä on Kehoäly.

Kehoälyn harjoittelu poistaa tehokkaasti stressiä ja lisää elinvoimaa. Harjoittelu avaa kehon tukoksia ja näin voimistaa elinvoiman virtausta koko kehossa. Tämän seurauksena immuunijärjestelmä voimistuu, jolloin keho pystyy paremmin vastustamaan ja parantamaan sairauksia. Kehoälyn harjoittelu antaa tarvittaessa täsmähoidollisen lisän yksittäisten sairauksien hoitoon. Tässä aluksi kaksi leppoisampi kommenttia Kehoälyn harjoittelun terveysvaikutuksia:

"Muusikkona joudun soittamaan ergonomisesti haastavissa asennoissa ja kestämään kovaa henkistä painetta. Elävöittävä liikesarja on auttanut minua säilyttämään terveyteni. Kun teen Elävöittävän liikesarjan ennen soittamista, soitto kulkee paremmin tasapainoisen ja rennon kehon takia. Myös esiintymisstressi on selvästi pienempi."
    Henrica Fagerlund, Feminine Pole Dance -tankotanssin opettaja, tankotanssin urheilusarjan maailmanmestari ja taidesarjan maailmanmestaruus hopeamitalisti vuonna 2019, ammattikontrabasisti, musikkipedagogi (AMK), musiikkiterapian YO, Deep Relaxing Sounds"bassoguru".

Tankotanssin maailmanmestari 2019 Henrica Fagerlund

"Ensimmäisen kerran tutustuin Kehoäly® Elävöittävään liikesarjaan vuosia sitten ja se oli ihastusta ensi tapaamisella. Harjoittelu oli yksinkertaista ja samalla tehokasta. Jokaisella liikkeellä oli tarkasti mietitty tarkoitus, ja kun liikkeitä oppi tekemään oikein, ne tuntuivat kehon kaikilla tasoilla. Kiinnostustani lisäsi vielä tieto siitä, että kaikille sopivien perusharjoitusten lisäksi oli mahdollista syventää harjoittelua sekä lihaskunnon, hermoston että henkisten asioiden vahvistamiseksi. Kehoälyn harjoitusmenetelmä on kuin kiinalainen kalligrafia – yksinkertaista ja kaunista, syvällistä ja puhdasta viisautta harkituissa liikkeessä."
      Marjo Urbanski, FM, biologi, resonanssiterapeutti, kouluttaja.


Konkreettista toimintaa ja tuloksia

Säännöllisesti tehdyillä Kehoälyn harjoituksilla voi hoitaa tai vähintään lievittää monia vaivoja ja sairauksia, kuten allergiat, astma, burn out, dementia, diabetes, fibromyalgia, halvaus, iskias, erilaiset jännitystilat, kasvohalvaukset, monenlaiset kiputilat, kolesteroli, korkea ja matala verenpaine, kuukautisongelmat, kuulo-ongelmat, kuumat aallot, masennus, migreeni, muistihäiriöt ja äly, munuaiskivet, naistenvaivat ja miestenvaivat, nukahtamisvaikeudet, paniikkihäiriö, poskiontelon tulehdukset, puutuminen, päänsärky, reuma, rytmihäiriöt, selän ongelmat, stressi, sydän- ja verisuonitaudit, sisäelinten toimintahäiriöt, tenniskyynärpää, tinnitus, ummetus, unettomuus, urheiluvammat, vaihdevuosiongelmat, virtsateiden ongelmat.

Kehoälyn harjoittelu kattaa koko tukielinsairauksien alueen (luut, nivelet, jänteet, lihakset). Siinä autetaan kinesteettinen ketju sekä kehon energia ja elinvoima tasapainoon. Kehoälyn itsehoito on yksilötasolla myös asiakkaan ja hoitajan välistä yhteistyötä terveyden palauttamiseksi normaaliin tilaan. Myös hermostoa voi vahvistaa erittäin hyvin Kehoälyn harjoittelulla.

Säännöllisen Kehoälyn harjoittelun on vuosien saatossa havaittu auttavan usein myös seuraaviin asioihin: Energeettisen kehon ja kinesteettisen ketjun vammat ja häiriötilat, alaraajojen virheasentojen korjaus, jalkojen erimittausuuden poisto, jalkaterien, nilkkojen, polvien ja lonkan virheasentojen korjaus. Alaselän kiputilojen hoito, iskiaksen ym. ristiselän sekä lannerangan särkytilojen ja virheasentojen hoito. Kieroselkäisyyden eli skolioosin hoito (etenkin lasten ja nuorten osalta). Yläselän kiputilojen, nikamien virheasentojen ja niistä aiheutuvien elintoimintojen häiriöiden, kuten sydämen rytmihäiriöiden, hengenahdistuksen ja korkean verenpaineen hoito. Yläraajojen kiputilojen, kuten käsisäryn, tenniskyynerpään, kipuolkapään/jäätyneen olkapään hoito.

 
Kehoälyn harjoittelu ja Terveysmeditaatio traumojen käsittelyssä

Terveysmeditaatiossa ihminen tietoisesti päättää tuoda esim. traumamuiston arkitietoisuuteen, jossa siitä tulee riittävän muokkautuvaa (plastista), jotta sitä voidaan pysyvämmin muuttaa. Muutosprosessissa on hyvä käyttää tukena Kehoälyn harjoittelua, joka poistaa fyysisellä tasolla kehosta trauman tuomaa stressiä. Traumoja on kovin monenlaisia, joten tämä on otettu vahvasti huomioon Terveysmeditaation ja Kehoälyn traumojen purkuun liittyviä harjoituksia kehitettäessä. Kehoälyn harjoittelu on monipuolista ja siitä löytyy runsaasti erilaisia harjoituksia ja variaatioita erilaisten traumojen täsmäkäsittelyyn.

Terveysmeditaation ja Kehoälyn harjoittelun ansiosta terveyden kannalta negatiiviset uskomukset, (jotka ilmenevät kehossa tunnetasolla negatiivisesti latautuneina hermosoluina), alkavat hävitä, sillä niiden tilalle rakennetaan tietoisesti positiivisia hermovirityksiä. Näitä virityksiä voidaan myös kutsua hyviksi uskomuksiksi ja onnistuneiksi ongelmaratkaisuiksi. Samalla myös vahvistetaan fyysistä hermostoa. Kehoälyn harjoituksia, mm. NSB Formia ja Elävöittävää liikesarjaa, käytetään hermoston vahvistamisen täsmäharjoituksina.

Kehoälyn harjoittelun avulla voi hoitaa konkreettisesti ja vahvasti masennusta. Kehoälyn ja Terveysmeditaation avulla kehon monet omat kemikaalit alkavat vaikuttaa esim. traumaperäisin negatiivisiin tunteisiin poistaen ja purkaen näitä negatiivisia tunteita. Samalla Kehoälyn harjoittelu tuottaa kehoon oksitosiinia, joka rentouttaa ja tuottaa hyvän olon tunnetta, dopamiinia, joka vahvistaa keskittymis- ja huomiokykyä, sekä serotoniinia, joka lisää rauhan ja onnen tunnetta.


Kehoäly®, Terveysmeditaatio®, Body Intelligence® ja MindWellness® ovat Tapio Sippoinille rekisteröityjä tavaramerkkejä ja FreeFlow™, Body Integrity™ sekä Body IQ™ ovat Tapiolle vakiintuneita tavaramerkkejä. Näitä tavaramerkkejä on oikeus käyttää vain lisenssin omaavilla tahoilla.


Kehoäly tutuksi aloitustilaisuus

$
0
0

Nyt on taas kenellä tahansa fiksulla aikuisella mahdollisuus päästä mukaan Kehoälyn harjoituksiin. Tervetuloa mukaan! Aluksi ja lopuksi pari lyhyttä ABC juttua, jos et ennestään tiedä,mitä on Kehoäly.

Ensimmäinen ABC juttu. Kehoälyn merkitysten kannalta on olemassa toisiinsa liittyvä kolminaisuus, jonka selitän nyt. Tuohon kolminaisuuteen kuuluvat
A) kehon ja mielen välinen paras mahdollinen kommunikaatio,
B) parantava ja voimaannuttava Kehoälyn prosessi ja
C) Kehoälyn tietoinen ja aktiivinen harjoittelu.

Kenelle Kehoälyn harjoittelu sopii?

Poikkeuksellisen lempeytensä vuoksi Kehoälyn harjoittelu sopii lähes kaikille. Kehoälyn harjoittelu on ensisijaisesti ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa, joten sen harjoittelu sopii tietysti kaikille ihmisille, jotka haluavat pysyä terveinä. Suuri osa Kehoälyn harjoittelijoista ja monet Helsingin treenipiirin ihmisistä ovat keski-ikäisiä tai senioreita, joilla on aloittaessa ollut pientä tai isompaa vaivaa ja kremppaa missä kelläkin. Kehoälyn avulla voi ennaltaehkäistä ja hoitaa hyvin monenlaisia vaivoja ja sairauksia. Harjoittelijoissa on myös maailmanmestaruus ja SM-tason urheilijoita ja tanssijoita, sekä länsimaisen lääketieteen ammattilaisia; mm. lääkäreitä, fysioterapeutteja ja psykologeja.

Vasta-aiheitakin on. Sen vuoksi mm. raskaana oleville, syöpää sairastaville ja vakavasti mieleltään sairaille suositellaan yksityisohjausta treenipiirin sijaan.

Kaikki todellinen oppiminen perustuu vapaaehtoisuuteen. Kehoälyn kunnollinen oppiminen vaatii yhteisten harjoitusten lisäksi tietoista vapaaehtoista sitoutumista aktiiviseen, nöyrään ja pitkäjänteiseen itsenäiseen Kehoälyn harjoitteluun.

Helsingin treenipiiri

Helsingissä järjestetään keväällä 2020 useita tilaisuuksia, joissa voi ilmoittautua mukaan säännöllisiin Kehoälyn harjoituksiin, niin sanottuun Kehoälyn treenipiiriin. Seuraavat aloitustilaisuudet ovat:

Sunnuntai 23.2.2020 klo 10-13
Torstai 27.2.2020 klo 17-20
Keskiviikko 4.3.2020 klo 17-20
Sunnuntai 8.3.2020 klo 10-13

Tilaisuuksiin voit ilmoittautua soittamalla Kehoälyn kehittäjälle Tapio Sippoinille (050 5328 528) tai laittamalla sähköpostia kehoeetikko ät gmail. com.

Aloitustilaisuudessa käydään läpi Kehoälyn harjoittelun toimintatapoja ja Kehoäly terveysmenetelmän erittäin laaja harjoitteluvalikoima. Lisäksi jokaista treenipiiriin mukaan tulevaa tuetaan yksilökohtaisesti suunnittelemalla hänelle juuri hänen tarpeitaan vastaava henkilökohtainen harjoitusprotokolla. Treenipiiriin pääsee mukaan sen jälkeen kun on käynyt vähintään yhdessä aloitustapahtumassa.

Kehoälyn jokainen hankkii itse. Se vaatii lähes aina Kehoälyn harjoittelua. Yksi Kehoälyn tärkeimmistä salaisuuksista on ymmärrys siitä, että harkittu, lempeä ja tietoinen liike parantaa. Kehoälyn harjoittelussa tuo liike toteutetaan esim. bioenergiaa ja hermostoa vahvistavana liikemeditaationa. Kehoälyn harjoittelussa ja erityisesti Kehoälyn aloittelijoilla liike on tietoisuuden perusta, sillä hermosto työskentelee pääasiassa liikkeen parissa ja liikkeen laadun erottaminen on suhteellisen helppoa ja nopeaa oppia. 


Kehoälyn treenipiirin tunnus on perhonen. Valokuva Unto Rönkkönen.
 

Traumoja parantava ja purkava vaikutus

Henkisen voimaantumisen symboli, kaunis ja elinvoimainen perhonen, on Kehoälyn treenipiirin tunnus. Se viittaa myös Kehoälyn harjoittelun tunnetraumoja purkavin ja poistaviin vaikutuksiin. Näiden vaikutusten vuoksi Kehoälyn harjoittelu on aina hyvin terapeuttista.

Koska ihmisellä on lähes aina suurempi kokemus liikkeestä kuin omien ajatustensa ja tunteidensa selkeästä tiedostamisesta ja ymmärtämisestä, aloitetaan eheytyminen ja voimaantuminen Kehoälyn harjoittelussa lähes aina lempeän fyysisen harjoittelun kautta, joka myöhemmin laajenee edistyneillä Kehoälyn harjoittelijoilla hitaammiksi (rauhallisemmiksi) rentoutusharjoituksiksi, stressin poiston ja traumanpurkuharjoituksiksi (TPSP ), tietoiseksi liikemeditaatioksi ja Terveysmeditaatioksi.

Mitä tarkoittaa Kehoäly?

Toinen ABC juttu. Kehoälyn harjoittelu on esimerkiksi kehoterapiaa, liiketerapiaa, tietoisuustaito, psykofyysistä kehotyöskentelyä, rentousharjoittelua, hermoston ja elinvoiman vahvistamista, luontoyhteyden vahvistamista, syvävenyttelyä, mobilisaatiota, sekä Terveysmeditaatiota.
Kehoälyn harjoittelun kannalta on olemassa toisiinsa liittyvä mm. kolminaisuus. Tuohon kolminaisuuteen kuuluvat
A) fysioterapeuttinen itsehoito,
B) psykoterapeuttinen kehotyö ja
C) luonnollisen elinvoiman tiedostaminen ja vahvistaminen.

Kehoäly tarkoittaa mielen ja kehon välistä hyvä kommunikaatiota, sekä siihen liittyvä parantava ja voimaannuttava prosessia. Niiden lisäksi on olemassa Kehoälyn tietoinen ja suunnitelmallinen harjoittelu, jonka avulla ja kautta Kehoälyn prosessi pääsee käyntiin ja toteutumaan. Lisäksi voidaan tajuta ja ymmärtää Kehoälyä moninaisena toiminnallisena mielen ja kehon välisenä ulottuvuutena (itsehoito, kehotyö ja elinvoiman tiedostaminen, bioenergiaharjoittelu, sekä Terveysmeditaatio) sekä erilaisten harjoituksellisten ominaisuuksiensa ja painopisteidensä kautta (esim. rentous, hermoston ja elinvoiman vahvistaminen, liikemeditaatio, luontoyhteyden vahvistaminen, syvävenyttely, mobilisaatio, sekä Terveysmeditaatio). 

Lisää ajatuksia Kehoälyn harjoittelusta, mitä se on ja mitä se ei ole, löydät täältä

Kehoäly pitää sisällään käytännöllisen maailmankuvan kehoälykkäästä ja kehoeettisestä ajattelusta ja toiminnasta. Älykäs keho toimii yhteistyössä mielen kanssa. Kehoäly on myös erisnimi, jolla tarkoitetaan Kehoälyn harjoituksia. Näiden asioiden lisäksi Kehoäly® on rekisteröity tavaramerkki.

Kehoäly®, Terveysmeditaatio®, Body Intelligence® ja MindWellness® ovat Tapio Sippoinille rekisteröityjä tavaramerkkejä ja FreeFlow™, Body Integrity™ sekä Body IQ™ ovat Tapiolle vakiintuneita tavaramerkkejä. Näitä tavaramerkkejä on oikeus käyttää vain lisenssin omaavilla tahoilla.


Kehoeetikon stydijuoma flunssan estoon

$
0
0

On yleisessä tiedossa, että monilla yrteillä ja mausteilla on myös lääkinnällistä ulottuvuutta. Nykyaikaisessa kansanparannusperinteessä käytetään fiksusti sekä länsimaista yrttiskaalaa, antibioottisia ja adaptogeenisiä ominaisuuksia sisältäviä kasveja, että kiinalaisen lääketieteen käyttämiä melko tavallisiakin kasveja. Hyvä toimiva ja turvallinen mahdollisesti flunssaa ehkäisevä yrttitee on tolkullisen helppo valmistaa ja raaka-aineet saa pienellä vaivalla kotisi lähikaupoista ja luontaistuoteliikkeistä. Juoman toimivuus perustuu sen vastustuskykyä vahvistaviin ominaisuuksiin.

Yleisön pyynnöstä julkaisen reseptin juomasta, jolla voi ennaltaehkäistä flunssaa ja muutenkin kohentaa terveyttä. Juoma voi myös mahdollisesti nopeuttaa flunssasta toipumista. Tämä Kehoeetikon stydijuoma on kielletty alaikäisiltä ja nuorilta aikuisilta, eli se ei mahdollisesti sovi kovinkaan usein alle 40-vuotiaille, koska se sisältää ginsengiä. Jos jätät ginsengin pois, sopii juoma myös lapsille. Stydijuoma voi olla myös liian stydi raskaana oleville, esim. inkiväärin ja ginsengin vuoksi. 

Parhaiten juoma toimii tietysti ajoissa nautittuna ja kun yhdistät sen juomisen säännölliseen Kehoälyn harjoitteluun. Kehoälyn harjoitusten avulla aktivoit ja vahvistat vastustuskykyäsi, tasapainotat kehoa, tuet mielenterveyttä, poistat stressiä ja vahvistat aivoterveyttä. Kehoälyn harjoittelulla tiedetään olevat paljon konkreettisia hyviä terveysvaikutuksia.


Näin valmistat Kehoeetikon stydijuomaa

Yksi: Keitä pari litraa vettä. 

Kaksi: Laita keitinveteen kuorittua tuoretta luomuinkivääriä, ginseng-paloja, suma-juurta (brasilian ginseng), luomukurkumaa ja tähtianiksia, sekä teelusikallinen lakkakääpäjauhoa ja pala suomalaista pakuria. Voit laittaa mukaan myös eukalyptuksen lehtiä ja kissankynttä (cat's claw). Jos haluat hifistellä ja tehdä stydijuomasta hiukan "herkullisempaa", voit laittaa mukaan myös pienen palan vaniljatankoa tai kanelitankoa, tai sekä että.

Kolme: Keitä "sotku" hiljaisella tulella pari tuntia. Voit lisätä hiukan vettä keittämisen aikana, jos tarvetta ilmenee.

Neljä: Viipaloi kolme-kymmenen luomuvalkosipulin kynttä noin 1-2 millin paksuisiksi. Tietenkin kuorit kynnet ensin. Laita kynnet isoon teepannuun.

Viisi: Kaada kaksi tuntia keitetty tulikuuma liuos teepannuun valkosipulin kynsien sekaan. Laita kansi päälle ja anna hautua minimissään kymmenen minuuttia.

Vaiheet kuusi-yhdeksän: Juo tekemääsi Kehoeetikon stydijuomaa pitkin päivää kupillinen tai pari kerrallaan. Voit juoda sitä kuumana tai kylmänä, ihan mieltymystesi mukaan. Säilytä valmis juomaliuos jääkaapissa lasipullossa. Juoma säilyy jääkaapissa hyvänä ainakin kolme päivää.

Nautintaneuvoja: Jos juoman maku on liian "terveellistä" sellaisenaan, voit sekoittaa juoman esim. luomuomenamehuun, mantelimaitoon, johonkin hyvänmakuiseen yrttiteehen tms. Älä kuitenkaan sekoita juomaa kahviin, sillä kahvin juonti hidastaa flunssasta toipumista, kuormittaa hermostoa ja heikentää muutenkin vastustuskykyä. 

Voit maustaa stydijuoman luomuhunajalla, kookoskermalla tai vaikka luomuriisimaidolla. Huom, hyvälaatuinen aito luomuhunaja tuhoutuu kuumassa (siis sen parhaat puolet), joten sekoita hunaja vain noin alle 40-asteiseen stydijuomaan.

Ginseng ja suma (brasilian ginseng) kannattaa ostaa jostakin aasialaisesta kaupasta tai kiinakaupasta. Esim stadissa Sörkän kurvissa on hyvä kiinalainen kauppa, jossa myydään korealaista ginsengiä paloina. Sumaa saa jauhona myös esim. Ruohonjuuri-kaupoista.

Tähtianiksia saa tavallisesta kaupasta maustehyllystä tai edullisemmin esim. jostakin intialaisesta ruokaputiikista. Luomuna sitä saa joistakin luontaistuotekaupoista.

Pakuri (Inonotus obliquus eli engl. chaga) kannattaa poimia itse suomalaisen koivun kyljestä, sillä kaupoissa se on ylihinnoiteltu roimasti. Jos kuitenkin laiskottaa tai et ehdi, niin luontaistuotekaupat myyvät kyllä pakuria.

Lakkakääpää (Ganoderma lucidum eli kiinaksi LingZhi ja engl. reishi) myydään myös luontaistuotekaupoissa jauheena hyvin yleisesti.

Tämän reseptin kirjoitti kehoeetikko Tapio Sippoin.


Lyö Korona kanveesiin! (päivitetty 13.3.2020)

$
0
0

Nyt kun WHO on julistanut pandemian alkaneeksi ja koronavirus riehuu ympäri maailmaa, kannattaa itsekin tehdä terveytensä optimoimiseksi jotain. Nämä tässä antamani neuvot on tarkoitettu Suomen terveysviranomaisten tueksi, joten noudata toki niitä viranomaisohjeita ja tee lisäksi nämä muutamat mainitsemani asiat tarpeidesi mukaan.

Oleellista ja motivoivaa on tajuta, että kaikki eivät sairastu koronaan. Jos vastustuskykysi on kunnossa ja sinulla on myös sopivasti hyvää tuuria, saatat pysyä terveenä. Näitä neuvojani kannattaa noudattaa myös vaikka sairastuisit, sillä jos vastustuskykysi on vahva ja Kehoäly kunnossa, sairastat koronan lievempänä ja toivut oleellisesti nopeammin kuin huonokuntoiset, huonoja elämäntapoja viettävät, stressaantuneet ja Kehoälyä treenaamattomat.

Ravinto: Pienillä asioilla on monesti oleellista merkitystä. Sellainen ruoka, joka poistaa ja estää turhaa tulehdusta, on hyväksi tässä tilanteessa. Tulehdusta poistavia turvallisia yrttejä on paljon. Esimerkiksi valkosipuli, inkivääri ja kurkuma, sekä enemmän lääkinnälliset ginseng ja suma-juuri vähentävät tulehdusta kehossa. Erinomainen mauste tässä hetkessä on tähtianis, joka vahvistaa keuhkoja. Korona iskee keuhkoihin rajusti. Tähtianis on tietoni mukaan tärkeä ainesosa esim. lintuinfluenssan lääkkeessä. Tähtianista saa esim. Helsingissä Jiahe Supermarketista (Sörnäisten Rantatie 7, hakaniemi) ja siellä 50 gramman pussi maksaa 1,30 euroa, eri varsin edullista hoitaa terveyttä tällä. 

Lisäravinteista ja vitamiineista on hyvä muistaa C sekä sinkki ja tietysti D. C-vitamiinia voi ostaa 20gramman pusseina suoraan apteekeista, ja maksaa noin kolme euroa, eli taas on edullista. Monet viljatuotteet aiheuttavat piilevää tulehdusta suolistoon, joten tähänkin kannattaa ehkä nyt kiinnittää hiukan huomiota.


Vähennä stressi minimiin

Kehon kuormittumisen vähentäminen on oleellista silloin, kun haluamme optimoida terveyden ja vastustuskykymme. Myös pelon lievittäminen ja mielenterveyden tukeminen on oleellista. Stressin poistaminen ja välttäminen on oleellista. Nyt kannattaa siis tehdä Kehoälyn harjoituksia päivittäin, syvärentoutusta, Terveysmeditaatiota ja FreeFlow harjoituksia.

Vältä raskasta liikuntaa pandemian ajan. Moni kovempi urheilu kuormittaa ja stressaa kehoa ja siten heikentää vastustuskykyä. Kuntosaliharjoittelu ja juoksulenkit kannattaa vaihtaa kävelylenkkeihin, sillä kuntosalilla lihasväsymyksen lisäksi voi saada helpommin virustartunnan ja juokseminen stressaa kehoa monin tavoin. Kävely sen sijaan on riittävän kevyttä, jotta keho ei stressaannu ja kävely tiedetään Kehoälyn harjoittelun lisäksi parhaimmiksi aivoterveyttä ja mielenterveyttä ylläpitäviksi harrastuksiksi.

Riittävä lepo ja etenkin uni, nukkuminen, on oivallinen keino vahvistaa vastustuskykyä. Unettomuutta on helppoa ja tehokasta hoitaa Kehoälyn harjoittelun avulla. Vältä alkoholia ja muita teknisia liuottimia sisäisesti käytettynä, mutta käytä sen sijaan käsidesiä tarpeen mukaan.

Sinulla on tietysti hyvät elämäntavat, mutta voit neuvoa niitä läheisiäsi joilla asia ei ole kunnossa. Elämäntapojen muutos: Korona iskee etenkin keuhkoihin, joten tupakan polttaminen on yksi järjettömimmistä asioista, joita nyt voi tehdä. Sääliksi käy nyt tupakoivia, täytyy myöntää. Alkoholi heikentää oleellisesti kehoa ja unen laatua. Tieteen tutkimusten mukaan illalla juotuna kaksi annosta estää aivojen palautumisen neljän tunnin ajan ja viisi annosta estää aivoja palautumasta koko nukkumisen ajalta. Myös maksan terveys on oleellinen asia hyvinvoinnin ja vastustuskyvyn kannalta.


Jos haluat syvällisemmin ja tieteellisesti korkeatasoisesti tietää, mistä koronassa on kyse, voit hakea tietoa täältä.



Lopuksi erityisohje juomalle, jolla voit aktivoida ja tasapainottaa kehoa sekä vahvistaa vastustuskykyä. Lyö korona kanveesiin noudattamalla viranomaisohjeita, tekemällä Kehoälyn harjoituksia ja juomalla tätä.

Näin valmistat yksinkertaisen version Kehoeetikon stydijuomasta

Yksi: Keitä pari litraa vettä.

Kaksi: Laita keitinveteen kuorittua tuoretta luomuinkivääriä, ginseng-paloja, luomukurkumaa ja tähtianiksia, (sekä, jos sinulla on, teelusikallinen lakkakääpäjauhoa ja pala suomalaista pakuria).

Kolme: Keitä "sotku" hiljaisella tulella pari tuntia. Voit lisätä hiukan vettä keittämisen aikana, jos tarvetta ilmenee.

Neljä: Viipaloi kolme-kymmenen luomuvalkosipulin kynttä noin 1-2 millin paksuisiksi. Tietenkin kuorit kynnet ensin. Laita kynnet isoon teepannuun.

Viisi: Kaada kaksi tuntia keitetty tulikuuma liuos teepannuun valkosipulin kynsien sekaan. Laita kansi päälle ja anna hautua minimissään kymmenen minuuttia.

Vaiheet kuusi-yhdeksän: Juo tekemääsi Kehoeetikon stydijuomaa pitkin päivää kupillinen tai pari kerrallaan. Voit juoda sitä kuumana tai kylmänä, ihan mieltymystesi mukaan. Säilytä valmis juomaliuos jääkaapissa lasipullossa. Juoma säilyy jääkaapissa hyvänä ainakin kolme päivää.

Nautintaneuvoja: Jos juoman maku on liian ”terveellisen makuista” sellaisenaan, voit sekoittaa juoman esim. luomuomenamehuun, mantelimaitoon, johonkin hyvänmakuiseen yrttiteehen tms. Älä kuitenkaan sekoita juomaa kahviin, sillä kahvin juonti hidastaa flunssasta toipumista, kuormittaa hermostoa ja heikentää muutenkin vastustuskykyä.

Voit maustaa stydijuoman luomuhunajalla, kookoskermalla tai vaikka luomuriisimaidolla. Huom, hyvälaatuinen aito luomuhunaja tuhoutuu kuumassa (siis sen parhaat puolet), joten sekoita hunaja vain noin alle 40-asteiseen stydijuomaan.




Nämä neuvot antoi ja tämän reseptin kirjoitti kehoeetikko Tapio Sippoin.

 

Opetusvideoita vuodelta 2015

$
0
0

Onko sinulla hetki aikaa itseäsi varten? Haluatko oppia ja tietää, kuinka voit vahvistaa kehoa yhtä aikaa mielenterveyden kanssa?

Tässä on listattu useita lyhyitä opetusvideoita, joiden avullasaat tietää, mistä hakea oppi ja miksi tuon mainitun kehon ja mielen yhdistäminen on niin hienoa. Nämä videot ovat vuodelta 2015 (Kehoäly Intro v. 2014) ja ne ovat erinomaisen ajankohtaisia vieläkin.

Videot on kuvannut ja editoinut valokuvaus- ja elokuvaguru Kalle Ranta (http://www.kalleranta.fi/). Ja hupaisa huomio, tuo silloin v. 2015 kaljupäinen partasuu on kyllä sama Tapio Sippoin.  Pidä hauskaa. 
 

Mitä on Kehoäly, osa 1. Kesto alle 5 min.

Kehoälyn ulottuvuudet, osa 2. Kesto 3 ja puoli min.

Kehoälyn harjoittelu, osa 3. Kesto alle 8 min.

Kehoälyja ihmisyyden tasot, osa 4. Kesto alle 3 min.


Itsetunto ja Kehoäly, osa 6. Kesto alle 6 min.

Elämän mielekkyys ja Kehoäly, osa 7. Kesto alle 6 min.

Kehoäly Intro. Kesto 1 min 20 sek.


Kehoälyn treenipiirin tunnus on perhonen. Valokuva Unto Rönkkönen.


Kehoäly® ohjaajakoulutus nuorille aikuisille (ilmainen koulutus)

$
0
0
Koulutus alkaa 1.6.2020 Helsingissä.


Kenelle: Tämä Kehoäly® ohjaajakoulutus on tarkoitettu nuorille aikuisille, (20-30 vuotta). Tarvittaessa ikärajasta voidaan hyvin perustellusta syystä joustaa.

Opettajana toimii Tapio Sippoin.

Pääsyvaatimukset: Terveet ja raittiit elämäntavat luovat hyvän pohjan Kehoälyn ohjaamiselle. Koulutuksen luonteen vuoksi opiskelu edellyttää riittävää aikuiskypsyyttä, sekä kykyä itsenäiseen Kehoälyn harjoitteluun kotona. Mitään aikaisempaa koulutusta ei tarvita, mutta ei ole haittaa, vaikka olisitkin koulutukseltasi lääkäri, urheiluvalmentaja, psykologi, fysioterapeutti, personal trainer, sairaanhoitaja, akupunktioterapeutti, hieroja tms. Koulutukseen pääsee haastattelun kautta. Sovi tapaaminen Tapion kanssa. Puhelin 050 5328 528 tai email kehoeetikko ät gmail .com.

Koulutuksen luonne ja ajat: Koulutus on monimuotoista aikuiskoulutusta ja kestää kolme vuotta. Koulutus alkaa 1.6.2020 ja tapahtuu pääosin Helsingissä. Lähipäiviä on keskimäärin 1-3 kuukaudessa. Sen lisäksi kesällä on intensiiviviikko (ma-pe), sekä tenttipäiviä (ja/tai iltoja) ja graduointiin päiviä (ja/tai iltoja). Lisäksi on yksilöllisesti täsmäräätälöityjä yksityisopetuskertoja.

Kolmen vuoden rakenne: Opintojen ensimmäisenä vuonna painotus on eniten Kehoälyn perustaidoissa (Cardinal) ja Terveysmeditaation perusteissa, sekä kehoetiikassa. Lisäksi on ihmisen fysiologiaa ja anatomiaa, sekä elämänmielekkyyden psykologiaa. Toisena vuonna painotus on eniten Kehoälyn harjoitusten osalta hermoston vahvistamisen ja rentouden oppimisessa, elinvoiman tutkimisessa ja vahvistamisessa (mm. FreeFlow™), sekä terveyden ja terveen elämäntavan ymmärtämisessä. Kolmantena vuonna painotetaan eniten Kehoälyn ohjaamiseen liittyviä taitoja (pedagogiikka ja didaktiikka), sekä opiskellaan Kehoälyn luovuuteen, oivalluskykyyn ja ongelmaratkaisukykyyn liittyviä asioita.

Opiskelun tavoite: Koulutuksesta valmistuu Kehoälyn ohjaajaksi. Ohjaaja saa kolmen vuoden Kehoäly® lisenssin ja oikeuden opettaa Kehoälyn harjoituksia, sekä mahdollisuuden jatkaa opintoja Kehoälyn opettajaksi ja Kehoälyn Mestariksi. Kehoälyn ohessa koulutuksessa opiskellaan kehoetiikkaa ja Terveysmeditaatiota. (Kehoäly®, Terveysmeditaatio®, Body Intelligence®)

Kehoetiikka tarkoittaa toimintaa ja ajattelua, jonka avulla tutkitaan ja opiskellaan kehon terveyteen ja hyvinvointiin liittyvää parasta mahdollista käytöstä ja niitä tapoja, jotka eheyttävät ja voimaannuttavat ihmistä psykofyysisenä olentona. Kehoetiikkaa voi parhaiten opiskella Kehoälyn harjoittelun avulla.

Kehoälyn harjoittelussa on salaisuuksia, jotka ilmenevät harjoittelutavoissa. Kehoälyn harjoittelu on erittäin tolkullista toimintaa. Ei ole niinkään tärkeää tekeekö harjoittaja jotakin fyysistä jumppaa. Vertauskuvallisesti sanottuna: hyppiikö hiki päässä, seisooko päällään, venyykö solmuun, pidättääkö hengitystään vai kuoriiko kenties perunoita. Sitä paitsi, Kehoälylle on erityisen vierasta vaikeat asennot ja vaaralliset liikkeet. Oleellista ja tärkeää on Kehoälyn tiedostamisen ja ymmärtämisen aste. Kehoälyn korkeaan tiedostamiseen tarvitaan pätevää opetusta. Ilman sitä Kehoälyn hienot tekniikat ja tietotaito voivat ahkerasta harjoituksesta huolimatta jäädä mm. terveysvaikutuksiltaan vaillinaisiksi, jos niitä harjoitetaan irrallaan Kehoälyn harjoittelutavoista, eikä tajuta tapojen hienoa käytännöllistä ja syvällistä luonnetta. Parhaassa tapauksessa Kehoälyn tekniikoita pitäisi osata soveltaa jokapäiväiseen elämään ja tähän myös tämä koulutus pyrkii.

Koulutuksen kustannukset: Varsinainen opetus on ilmaista. Opiskelija joutuu kuitenkin kustantamaan itse opiskelumateriaalit, oppikirjat yms. Lisäksi tulee muita opiskeluun liittyviä kustannuksia, jotka opiskelijat jakavat tasapuolisesti keskenään.




Tietoa Kehoälyn opettajien tasoista ja opiskelusta

Kehoälyn ohjaajia on kahdeksaa tasoa. Alin taso on Kehoälyn noviisiohjaaja. Sen jälkeen tulee kaksi ohjaajatasoa, joita seuraa kaksi opettajatasoa. Kolme korkeinta osaamisen tasoa ovat Kehoälyn Mestarien tasot. Tasot on nimetty sekä suomeksi että englanniksi. Visuaalisesti orientoituneiden iloksi ohjaajien tasoja symboloivat myös eri värit. Esimerkiksi alin eli noviisitaso on punainen ja sen englantilainen nimi on osuvasti Cardinal. Kehoälyn opiskelussa edetään taso kerrallaan. Jokainen taso graduoidaan. Graduoinnissa tarkistetaan, että kyseinen henkilö osaa oman ja kaikken alempien ohjaajatasojen kaikki tekniikat ja muut Kehoälyn opettamiseen vaadittavat oleelliset asiat.



Kehoälyn opettajien ja Mestareiden koulutus

On helppoa kertoa, mitä Kehoälyn Mestari osaa. Kehoäly® on kehon ja mielen välistä parasta mahdollista kommunikaatiota. Tuon kommunikaation korkeimman tason osaaja on Kehoälyn Mestari. Kehoälyn Mestariksi opiskelu vie vuosia. Kehoälyn Mestari osaa paljon ja kuitenkaan kaikkea Kehoälyyn liittyvää ei tarvitse osata, ollakseen Kehoälyn Mestari. Lähtökohtaisesti Kehoälyn Mestari on aina myös kehoeetikko. Kehoetiikka on osa Kehoälyn laajaa ulottuvuutta.









Kehoäly® harjoituksia kesällä 2020, kaikille avoimet

$
0
0

Tervetuloa mukaan! Kaikille avoimet Kehoäly® harjoitukset Helsingissä.Yleensä harjoitukset ovat klo 17-19. Harjoituksia on Helsingin keskustan puistoissa, Pirkkolan liikuntapuistossa ja Ruskeasuon liikuntapuistossa. Itsehoitona tehdyissä harjoituksissa on helppo pitää terveyden kannalta turvallinen etäisyys. Harjoittelussa on käytössä aina Kehoälyn Lempeän harjoittelun toimintatapa. Kehoälyn harjoittelu on myös henkistä kasvua.

Harjoittelu ja opetus on kesän ajan maksutonta.Opettajana Kehoälyn Mestari Tapio Sippoin.  

Lisätiedustelut ja ilmoittautuminen opettaja Tapio Sippoinilta, puhelimitse tai sähköpostilla. 050 5328 528 tai etunimi.sukunimi @gmail.com (tapio.sippoin).

Tässä alla on kerrottu muutama harjoituspäivä. Harjoitukset jatkuvat läpi koko kesän. Lisätiedustelut, tarkempia aikatauluja ja ilmoittautuminen: kysy suoraan Tapiolta.

Harjoituspäiviä:
27.5.2020 KE, Sibeliuspuisto klo 17-19
29.5.2020 PE, Ruskeasuon liikuntapuisto klo 17-19
1.6.2020 MA, Pirkkolan liikuntapuisto klo 17-19
3.6.2020 KE, Sibeliuspuisto klo 17-19
5.6.2020 PE, Ruskeasuon liikuntapuisto klo 17-19

Kesän harjoituksissa käydään vaihtelevasti ja monipuolisesti läpi Kehoäly® perustekniikkaa, joka sopii kaikille Kehoäly® harjoittelusta kiinnostuneille. Teemme Elävöittävää liikesarjaa, bioenergiaan keskittyvää FreeFlow™harjoittelua, hermostoa vahvistavia traditionaalisia Kehoälyn harjoituksia ja Body Integrity™ harjoituksia, NSB Formia, ainutlaatuisia Kehoälyn aktiivisia rentoutusharjoituksia, Kehoälynsyvävenyttelyä ja meridiaanivenyttelyä. Lisäksi hiukan Terveysmeditaation harjoituksia, sekä itsehoidollista akupainantaa ja meridiaanihierontaa. Harjoitukset loppuvat usein Kehoälyn syvärentoutukseen.

Lisätiedustelut ja ilmoittautuminen opettaja Tapio Sippoinilta, puhelimitse tai sähköpostilla. 050 5328 528 tai etunimi.sukunimi @gmail.com (tapio.sippoin). Harjoituksien järjestäjä on Suomen Kansanterveyden ja Terveysliikunnan Edistämisen Seura ry.



Kehoäly pitää sisällään käytännöllisen maailmankuvan kehoälykkäästä ja kehoeettisestä ajattelusta ja toiminnasta. Älykäs keho toimii yhteistyössä mielen kanssa. Kehoäly on myös erisnimi, jolla tarkoitetaan Kehoälyn harjoituksia. Näiden asioiden lisäksi Kehoäly® on rekisteröity tavaramerkki.

Kehoäly®, Terveysmeditaatio®, Body Intelligence® ja MindWellness® ovat Tapio Sippoinille rekisteröityjä tavaramerkkejä ja FreeFlow™, Body Integrity™ sekä Body IQ™ ovat Tapiolle vakiintuneita tavaramerkkejä. Näitä tavaramerkkejä on oikeus käyttää vain lisenssin omaavilla tahoilla.




Kuppi nurin: Raittiuslupaus loppuvuodeksi 2020

$
0
0

Juhlallisesti, aidosti ja vilpittömästi lupaan, että OLEN JUOMATTA, eli EN JUO, tietoisesti koko loppuvuonna 2020 viiniä, olutta tai alkoholia missään muussakaan muodossa. Samalla aidosti lupaan, että OLEN JUOMATTA,eli EN JUO, tietoisesti bensaa, tinneriä, enkä muitakaan karsinogeenejä teknisiä liuottimia (kuten siis alkoholi) loppuvuonna 2020.

Samalla, juhlallisesti, aidosti ja vilpittömästi lupaan, että MAKSAN 200 euroaHÄPEÄMAKSUNA välittömästi jokaiselle henkilölle, joka näkee minun juovan edellä mainittuja karsinogeenejä aineita (alkoholi, bensa ja tinneri) loppuvuonna 2020 ja kun kyseinen aidon näköhavainnon tehnyt henkilö tulee saman tien sitä 200 euron häpeämaksua ansioideni mukaisesti ja aiheellisesti minulta vaatimaan. Lupaan myös hymyillä tuolle ystävälliselle 200 eurolla rikastuneelle henkilölle ja olla hänelle parhaan kykyni mukaan kiitollinen, sillä hän teki hyvän teon.

Lisäbonus! Lisäksi mitä vilpittömimmin lupaan, että tuo kyseinen 200 euron häpeärahan verran rikastunut henkilö, joka on nähnyt minut juomassa jotain näistä edellä mainituista karsinogeeneistä teknisistä liuottimista, saa minua sekä julkisesti että yksityisesti kutsua koko loppuvuoden 2020 henkisesti munattomaksi vätykseksi ja luuseriksi.

Helsingissä 28.5.2020

Vilpittömästi ja täysissä sielun ja kehon voimissa, Tapio Sippoin


Kuppi nurin! Elämä oikein!

Toivotan kaikille hauskaa, iloista, onnellista ja raitista kesää ja loppuvuotta 2020. Olen kirjoittanut aikaisemmin alkoholista täällä, ja tänään mm. alkoholin vaikutuksista aivoihin täällä


Kehoälyn ja alkoholin ristiriita

$
0
0

Kehoälyn harjoittelu ja Terveysmeditaatio pyrkivät vahvistamaan ihmisen terveyttä, ennaltaehkäisemään, hoitamaan ja jopa parantamaan sairauksia. Kehoälyn harjoittelu vaikuttaa suotuisasti aivojen toimintaan ja lisää luovuutta sekä ongelmaratkaisukykyä. Alkoholin juomisella on päinvastaiset vaikutukset. Lisäksi alkoholin juominen vahingoittaa käytännössä kaikkia sisäelimiä, kun Kehoälyn harjoittelu taas vahvistaa sisäelimiä.





Alkoholi pahoinpitelee aivot

Alkoholin laajoista negatiivisista vaikutuksista aivoihin on tieteessä suuri määrä tutkimusta, tietoa ja näyttöä. Varmimmaksi vakuudeksi käyn läpi hiukan tieteen tutkimia ja tietämiä käytännön asioita ja esimerkkejä alkoholin aivoja tuhoavista vaikutuksista. Taannoin julkaistiin vahvaa ja laajaa korkeatasoista tieteellistä näyttöä siitä, että alkoholi vaikuttaa oleellisesti aivojen palautumiskykyyn ja unen laatuun. Otan pari esimerkkiä.

BJM-lehti julkaisi taannoin tutkimuksen, jonka tulokset ovat rajut. Tutkimuksesta selviää, että kohtuullinenkin alkoholin käyttö surkastuttaa aivoja. Alkoholia säännöllisesti juovien aivojen hippokampuksessa havaittiin oleellista surkastumaa sitä todennäköisemmin, mitä enemmän henkilö käytti alkoholia. Hippokampuksen vauriot heikentävät muistia ja oppimista. Näiden tutkijoiden mukaan alkoholi on aivoille täysin hyödytöntä.

Melko vähän aikaa sitten luin tunnetun psykiatrin Daniel Amenin havainnoista alkoholin vaikutuksista aivoihin. Hänet tunnetaan myös bestseller-kirjastaan Change Your Brain, Change Your Life. Daniel Amen on mm. erikoistunut SPECT-kuvaukseen aivotutkimuksessa. SPECT on englanniksi single-photon emission computed tomography eli suomeksi suunnilleen yksifotoniemissiotomografia. Sen avulla tutkitaan verenkiertoa ja sen aktiivisuutta. Se tarkastelee nimenomaan aivojen toimintaa, kun esim. magneettikuvauksen (MRI) avulla tutkitaan aivojen rakennetta.

Daniel Amen on ollut tutkimassa yli 70000 SPECT-tutkimuksen tuloksia ja niiden ansiostatiede tietää nykyisin, että alkoholin käyttö aiheuttaa aina näkyviä vaurioita aivoille ja ikävä kyllä liian usein nimenomaan merkittäviä vaurioita. Aivojen kannalta alkoholin juominen on siis todella järjetöntä toimintaa. Lisäksi tiedetään, että alkoholin käytön vaikutukset alkavat tehdä negatiiviset ”tehtävänsä” jo vuosikymmeniä ennen kuin varsinaiset sairaudet ilmestyvät. Tieteen mukaan esim. alzheimerin kaltaiset sairaudet alkavat aivoissa jo vuosikymmeniä ennen kuin ihmisellä on oireita niistä.


Alkoholi pilaa levon ja palautumisen

Uni ja lepo menee pilalle kun juo alkoholia. Tieteen uusimpien tutkimusten ansiosta myös tiedämme, että jo kaksi annosta alkoholia illalla estää aivoja palautumasta unen aikana neljä tuntia ja viiden alkoholiannoksen jälkeen ihmisaivot eivät palaudu normaalin yöunen aikana ollenkaan.


Alkoholi pysäyttää henkisen kehityksen

Henkisistä asioista kiinnostuneelle alkoholi on oleellisen raju myrkky, sillä alkoholia juomalla henkinen suorituskyky heikkenee. Muutoksia esiintyy aluksi vain alkoholin käytön yhteydessä, mutta myöhemmin ne voivat jäädä pysyviksi. Usein todetaan heikentymistä muistissa, aloitteellisuudessa, päättelykyvyssä ja motoriikassa. Juomisen lopettaminen parantaa olennaisesti suorituskykyä. Mutta jos muutokset ovat isoja, täydellistä palautumista ei enää tapahdu. On myös tieteellistä näyttöä siitä, että alkoholi heikentää sosiaalista älykkyyttä. Monet myös juovat alkoholia stressin lievitykseen, vaikka tieteen mukaan alkoholin juominen pahentaa kehon ja aivojen kokonaisvaltaista stressiä. Hermostoa voi onneksi vahvistaa Kehoälyn harjoittelulla.


Raittius luonnollinen osa Kehoälyn harjoittelua

Koska, kuten alussa jo totesin, Kehoälyn harjoittelu ja Terveysmeditaatio pyrkivät vahvistamaan ihmisen terveyttä, ennaltaehkäisemään, hoitamaan ja jopa parantamaan sairauksia. Sellaiseen positiiviseen toimintaan alkoholin käyttö sopii erittäin huonosti. Kehoälyn harjoittelu vaikuttaa suotuisasti aivojen toimintaan ja lisää luovuutta sekä ongelmaratkaisukykyä. Alkoholin juomisella on päinvastaiset vaikutukset.

Olen aikaisemmin kirjoittanut alkoholista blogissani täällä ja tänään kirjoitin tekemästäni julkisesta raittiuslupauksesta loppuvuodelle 2020 täällä.

Kehoäly pitää sisällään käytännöllisen maailmankuvan kehoälykkäästä ja kehoeettisestä ajattelusta ja toiminnasta. Älykäs keho toimii yhteistyössä mielen kanssa. Kehoäly on myös erisnimi, jolla tarkoitetaan Kehoälyn harjoituksia. Näiden asioiden lisäksi Kehoäly® on rekisteröity tavaramerkki.

Kehoäly®, Terveysmeditaatio®, Body Intelligence® ja MindWellness® ovat Tapio Sippoinille rekisteröityjä tavaramerkkejä ja FreeFlow™, Body Integrity™ sekä Body IQ™ ovat Tapiolle vakiintuneita tavaramerkkejä. Näitä tavaramerkkejä on oikeus käyttää vain lisenssin omaavilla tahoilla.



Ilmainen meridiaanihieronta ja akupainanta kertauskurssi 25.-26.7.2020 LA-SU

$
0
0

Hei Ystävä. Auta minua tavoittamaan meridiaanihieronnan ja akupainannan peruskursseillani olleita ihmisiä ja jaa tämä esim. omalla FB-sivullasi. Kiitos.

Putkiremontista oli iloa ja hyötyä. Saimme kauniin uuden keittiön, hienot vessat ja kylpytilat. Samalla remontti ”lempeästi kannusti” käymään läpi elämän varrella kertyneitä tavaroita ja luopumaan tarpeettomista. Mukaan mahtui myös runsas määrä vanhoja kansioita ja papereita. Niiden tutkiminen herätti monia positiivisia muistoja vuosien varrelta.

Vanhoja papereita järjestellessäni löysin "muinaisia" opiskelijalistoja eri kansalais-, aikuis- ja työväenopistoilta. Elämme erikoisia aikoja ja sekin stimuloi minua miettimään elämän kulkua. Yleensä ihmiset tuntevat minut Kehoäly harjoittelun ja Terveysmeditaation kehittäjänä ja ammattiopettajana. Ihmisestä on kuitenkin moneksi.

Vanhoja papereita selatessani laskin, että olen opettanut Suomessa aikuisia ainakin 22 opistossa ja samalla tajusin, että olen toiminut Kehoälyn ja liikunnan valmentajana ja opettajana runsaasti yli 30 vuotta. Olen opettanut eri opistoilla myös monia hiukan erikoisempia aiheita, kuten kum nye, naisten itsepuolustus, fengshui, hieronta, viisi tiibetiläistä liikettä, taolainen filosofia, Sippoin syvävenyttelyja kiinalainen lääketiede. Opiskelijoiden joukosta löytyy elämän koko kirjo.

Erityisen paljon Kehoälyn peruskurssien lisäksi olen opettanut meridiaanihierontaa ja akupainantaa.Yli 20 vuoden ajalta pelkästään näille meridiaanihieronnan ja akupainannan peruskursseille osallistujia on ”Ojalan laskuopin” ja paperilistojen mukaan ollut yli 2000 henkilöä, mutta läheskään kaikista kursseista ei ole enää tarkkoja osallistujatietoja, niin sanon nyt reilusti alakanttiin arvioksi vain, että yli tuhat ihmistä on osallistunut näille kursseilleni.Joka tapauksessa paljon ihmisiä, joilla pitäisi olla hienoja taitoja auttaa muita.

Pelkästään aivan pääkaupungin alueella meridiaanihieronnan ja akupainannan peruskursseja on ollut kymmeniä. Näitä kursseja on ollut Espoon työväenopistolla, Helsingin työväenopistolla, Vantaan aikuisopistolla, Helsingin aikuisopistolla, Kalliolan kansalaisopistolla ja Toimelan vapaaopistolla. (Toimelan nykyinen nimi lienee joku muu). Myös Tampereen seudulla on ollut kursseja Tampereen työväenopistolla, Ylöjärven työväenopistolla ja Ahjolan kansalaisopistolla.


ILMAINEN KERTAUSKURSSI

Moni meridiaanihieronnan ja akupainannan peruskurssille aikoinaan osallistunut haluaa varmasti kerrata ja päivittää taitojaan. Sen vuoksi järjestän ilmaisen kertauskurssin 25.-26.7.2020 La-Su Helsingissä. Mukaan voi ilmoittautua laittamalla tekstiviestiä tai soittamalla minulle, 050 5328 528, Tapio Sippoin.




Kehoäly pitää sisällään käytännöllisen maailmankuvan kehoeettisestä ajattelusta ja toiminnasta. Älykäs keho toimii yhteistyössä mielen kanssa. Kehoäly on myös erisnimi, jolla tarkoitetaan Tapio Sippoinin kehittämiä Kehoälyn harjoituksia. Näiden asioiden lisäksi Kehoäly® on rekisteröity tavaramerkki.

Kehoäly®, Terveysmeditaatio®, Body Intelligence® ja MindWellness® ovat Tapio Sippoinille rekisteröityjä tavaramerkkejä ja FreeFlow™, Body Integrity™ sekä Body IQ™ ovat Tapiolle vakiintuneita tavaramerkkejä. Näitä tavaramerkkejä on oikeus käyttää vain lisenssin omaavilla tahoilla.


Kehoäly voimistelu, ilmainen alkeiskurssi

$
0
0

Torstaina 25.6.2020 järjestetään Helsingissä ilmainen Kehoäly® voimistelun alkeiskurssi klo 17-19. Opettajana Kehoälyn Mestari Tapio Sippoin.

Hinta: Täysin ilmainen kurssi.

Kenelle: Kurssi sopii kaikille Kehoälyn harjoittelusta kiinnostuneille, nuorille, keski-ikäisille, senioreille, eläkeläisille, naisille ja miehille, lyhyille ja pitkille, tukeville ja hoikille, kankeille, jäykille ja notkeille, terveille ja sairaille, toipilaille, urheilijoille ja sohvaperunoille… Harjoittelussa noudatetaan Kehoälyn Lempeän harjoittelun toimintatapaa. Mitään aikaisempia taitoja tai tietoa ei tarvita.

Ilmoittautuminen:Mukaan voi ilmoittautua laittamalla tekstiviestiä tai soittamalla minulle, 050 5328 528, Tapio Sippoin.

Kehoäly pitää sisällään käytännöllisen maailmankuvan kehoeettisestä ajattelusta ja toiminnasta. Älykäs keho toimii yhteistyössä mielen kanssa. Kehoäly on myös erisnimi, jolla tarkoitetaan Tapio Sippoinin kehittämiä Kehoälyn harjoituksia. Näiden asioiden lisäksi Kehoäly® on rekisteröity tavaramerkki. 

Kehoälyn harjoittelusta on julkaistu kolme Tapion kirjoittamaa kirjaa. Uusimmat ovat Kehoälyn salaisuudet - kehoetiikan ja Kehoälyn käsikirja (ISBN 978-952-67972-6-7) ja Terveysmeditaation harjoitus- ja tietokirja (ISBN on 978-952-67972-9-8).



Kehoäly®, Terveysmeditaatio®, Body Intelligence® ja MindWellness® ovat Tapio Sippoinille rekisteröityjä tavaramerkkejä ja FreeFlow™, Body Integrity™ sekä Body IQ™ ovat Tapiolle vakiintuneita tavaramerkkejä. Näitä tavaramerkkejä on oikeus käyttää vain lisenssin omaavilla tahoilla.

 
Viewing all 268 articles
Browse latest View live